A csíksomlyói hegynyeregben emlékeznek Potápi Árpád Jánosra

A csíksomlyói búcsú helyszínéül szolgáló hegynyeregben emlékeznek csütörtökön az október 17-én elhunyt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárra egyidőben a temetésével. A gyergyószentmiklósi szezonzáró fogathajtó versenyt is az államtitkár emlékének szentelik – írta kedden a szervezők bejelentése alapján a Hargita Népe napilap.

A Hargita megyei újság beszámolója szerint Kolozsvári Tibor, a Kárpát-medencei Lovas Program erdélyi felelőse az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a szombati lovasprogramot megelőzően csütörtökön – bonyhádi temetésével egyidőben – Csíksomlyón, a Nagy- és Kis-Somlyó-hegy közötti nyeregben emlékeznek az erdélyi lovasok a politikusra. Helyi idő szerint 16 órakor a csíksomlyói kegytemplomtól indulnak a hegynyeregbe, ahol ökumenikus istentiszteletet tartanak a nemzetpolitikai államtitkár emlékére.

Hírdetés

Kolozsvári Tibor továbbá közölte, hogy szombaton második alkalommal szerveznek szezonzáró fogathajtó versenyt a gyergyószentmiklósi Krigel lovaspályán, amelyet szintén Potápi Árpád János emlékének szentelnek. Mint mondta, az egyes, kettes és négyes fogatok látványos versenye mellett a munkafogatok erőversenyét is megtartják.

Bajkó Tibor, a Krigel Sport Klub elnöke rámutatott: a szombati esemény illik a Kárpát-medencei lovas programsorozatba, amelyet Potápi Árpád János álmodott meg. Hozzátette: bár a tragikus haláleset beárnyékolja a rendezvényt, az elhunyt államtitkár emlékének adózva megtartják.

Az eseményt a gyergyószentmiklósi és Hargita megyei önkormányzattal, és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséggel partnerségben szervezik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »