A cseh elnök nem viccel: kitiltotta az amerikai nagykövetet

Milos Zeman cseh elnök

Nem az országból, hanem a rezidenciájáról, azaz a prágai várból. Amiatt lett dühös, hogy a nagykövet beszólt, amiért Zeman részt akar venni a második világháborús nagyszabású moszkvai ünnepségen.

Milos Zeman cseh elnök „bezárta a prágai vár kapuit” az amerikai nagykövet előtt, miután a nagykövet kritizálta a döntését, hogy Zeman részt vesz a moszkvai második világháborús megemlékezésen, írja a Reuters. A prágai vár hivatalosan az elnök rezidenciája.

Hírdetés

Az uniós vezetők az oroszok ukrajnai szerepvállalása miatt bojkottálják az ünnepséget, amelyen Zeman részt akar venni. „Nem tudom elképzelni, hogy a washingtoni cseh nagykövet tanácsokat adna az amerikai elnöknek, hogy hova utazzon. Nem hagyom, hogy bármely nagykövet beleszóljon, hova megyek” – mondta Zeman a Parlamentni Listy hírportálnak. „Schapiro nagykövet előtt bezárultak a vár kapui” – tette hozzá.

Később a szóvivője azt mondta, a nagykövet a társadalmi eseményeken továbbra is részt vehet az elnöki rezidencián. Schapiro a cseh televíziónak korábban úgy fogalmazott: kínos lenne, ha Zeman lenne Moszkvában az egyetlen EU-s közjogi méltóság.

vs.hu


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »