A cseh államfő Orbánnak: „A magyar nép támogat, mert mindig a magyar érdekeket helyezed előtérbe”

A cseh államfő Orbánnak: „A magyar nép támogat, mert mindig a magyar érdekeket helyezed előtérbe”

„A magyar nép támogat téged, mert tudatosítja, hogy mindig a magyar érdekeket helyezed az első helyre, és hazád szolgálata számodra küldetés” – írta Miloš Zeman cseh államfő az Orbán Viktor magyar kormányfőnek írott gratuláló táviratában hétfőn.

A cseh államfő hangsúlyozta, hogy a cseh-magyar kapcsolatok kitűnőek, jól fejlődik az együttműködés az Európai Unióban és a NATO-ban. A V4-es együttműködést szerinte kiemelten kell kezelni.

– szögezte le Miloš Zeman, s kifejezte reményét, hogy jövő márciusban lejáró mandátuma végéig még találkozni tud Orbán Viktorral.

Hírdetés

Petr Fiala, cseh miniszterelnök levélben gratulált Orbán Viktor magyar kormányfőnek a választási győzelméhez, majd a ČTK hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: „Európának egységesen ki kell állnia Ukrajna mellett, amelynek területén Oroszország háborús bűncselekményeket követ el”.

Fiala kifejtette, bízik abban, hogy Magyarország a parlamenti választások után aktívabban bekapcsolódik az Ukrajna elleni orosz háború okozta helyzet megoldásába. Andrej Babiš volt miniszterelnök kijelentette: Orbán Viktor bebizonyította, hogy egyike az Európai Unió legtapasztaltabb politikusainak.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »