A cseh állam fontosnak tartja, hogy átvegye a gázvezetékrendszerek feletti ellenőrzést

Share 0 Tweet 0 Share Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás  napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A NET4GAS Holdings új tulajdonosa a Cseh Elektroenergetikai Átviteli Rendszer (CEPS) állami vállalat, amely ezentúl az áramátviteli rendszer mellett a gázvezetékrendszert is üzemeltetni fogja. Az európai és a cseh versenyhatóságok jóváhagyása alapján a CEPS és a NEZT4GAS kedden Prágában aláírta az átvételi szerződést – írja közleményében a CEPS. A tranzakció értéke legfeljebb ötmilliárd korona, a pontos összeg azonban egyebek között a NET4GAS idei gazdasági eredményétől is függ.

Hírdetés

“A NET4GAS stabilitása alapvető feltétele a csehországi gázvezetékrendszer működésének és fejlesztésének. Tekintettel a szén fokozatos kivezetésére a cseh energiaiparból, megnő a földgáz szerepe cseh energetikai mixben, és általában az iparban” – nyilatkozta Jozef Síkela cseh ipari és kereskedelmi miniszter. Tekintettel erre a helyzetre a cseh állam fontosnak tartja, hogy átvegye a gázvezetékrendszerek feletti ellenőrzést. A jövőben ezen a területren komoly állami beruházások vannak tervben – jegyezte meg. A NET4GAS egyebek között mintegy 4000 kilométer gázvezetéket és öt kompresszorállomást üzemeltet Csehországban.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »