A csecsenek vezetője nem örül a béketárgyalásoknak, be akarja fejezni, amit elkezdtek

A csecsenek vezetője nem örül a béketárgyalásoknak, be akarja fejezni, amit elkezdtek

Ramzan Kadirov csecsen vezető, Vlagyimir Putyin egyik legfontosabb szövetségese nem örül annak, hogy az orosz haderő kivonul Kijev és Csernihiv térségéből és tárgyal az ukránokkal; arra kérte az orosz elnököt, hogy „engedje, hogy a katonák befejezzék a munkájukat" – írja a RIA Novosztyi nyomán a Portfolió.

Hírdetés

„Mi, harcosok, nem értünk egyet ezekkel a tárgyalásokkal, ezekkel a megállapodásokkal […]. Arra kérjük az állam vezetőjét, az elnököt, hogy engedje nekünk befejezni, amit elkezdtünk. Örömmel támogatunk és védekezünk, megtisztítjuk Ukrajnát Bandera embereitől” – fogalmazott Ramzan Kadirov elnök a Telegram-csatornáján.

„Bandera emberei” alatt az ukrán nacionalistákat értette Kadirov: Sztepan Bandera a modern ukrán szélsőjobboldal egyik ideológiai szülőatyja, aki együttműködött a nemzetiszocialista Németországgal a világháború alatt. (És akinek követői lengyel civilek, többségükben nők és gyerekek tízezreit mészárolták le, mégsem zavarja ez a banderistákat legodaadóbban támogató lengyel vezetést… – a szerk.)

A csecsenek jelenleg legnagyobb koncentrációban Mariupol körül harcolnak, a város várhatóan hamarosan teljesen orosz kézre kerül.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »