A csecsenek likvidálják az ISIL-hez csatlakozott honfitársaikat

Négyszáznyolcvannégy csecsen utazott a Közel-Keletre, hogy az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet oldalán harcoljon, kétszázat közülük megöltek – közölte szombaton Ramzan Kadirov, az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi Csecsenföld elnöke a TV Centr televízió adásában. „Mintegy ötven embert, aki észhez tért és megbánta, hogy arra az oldalra állt, hazahozattunk.Most Csecsenföldön élnek, és nagy segítséget nyújtanak a titkosszolgálatoknak” – mondta Kadirov.

Magyar Menedék - Ubuntu

Hírdetés

„Az ott maradókat likvidáljuk.” Az orosz külügyminisztérium adatai szerint több mint 25 ezer külföldi harcol az Iszlám Állam oldalán, arab, európai, s volt szovjet köztársaságok – közöttük Oroszország – állampolgárai.

Oleg Sziromolotov terrorellenes ügyekért felelős orosz külügyminiszter-helyettes korábban azt közölte, hogy 2719 orosz állampolgár utazott Szíriába. Száztizenhatot közülük megöltek, 73-an hazatértek és bíróság elé állították őket, további 36 előzetes őrizetben van. Szíriában és Irakban mintegy 500 kirgiz, 600 üzbég, 300 tádzsik és mintegy 250-250 türkmén, illetve kazah állampolgár harcol.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »