A CNN az ukrán „transzneműek” tragédiájáról ír: a háború ellehetetleníti a „nemátalakítást”

A CNN az ukrán „transzneműek” tragédiájáról ír: a háború ellehetetleníti a „nemátalakítást”

"Mindenképp folytatni akartam a nemváltásomat" – ezzel a felütéssel indul a CNN riportja, amelyet a csatorna ukrán "transzneműekkel" készített a háború árnyékában.

Mint az amerikai televíziós csatorna írja: a "transzneműek" "nemátalakító" kezeléseit, hormonterápiáit a háború miatt nem lehet folytatni Kijevben, a "transzklinikák" működtetése ugyanis a légicsapások miatt túl veszélyessé vált.

Nálam volt a tesztoszteron, de nem tudtam magamba szúrni, nem volt tűm, háború idején pedig a gyógyszertárakban mindenből hiány van"
– panaszkodott a CNN-nek a 23 éves Eric.

Hírdetés

A cikk szerint sok európai uniós országban gyengébbek a "transzneműek" jogai, mint Ukrajnában. Például Csehország, Litvánia, Magyarország és Románia továbbra is megköveteli a kasztrációt azoktól, akik meg akarják változtatni nemüket.

Mindezt annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága 2017-ben úgy döntött, az ilyen törvények ellentmondanak az Emberi Jogok Európai Nyilatkozata 8. cikkelyének. Az Ukrajnával határos Lengyelországban és Magyarországon olyan mértékű volt az elmúlt években az "LMBTQ-jogok elnyomása" a riport szerint, hogy az Európai Bizottság jogi eljárást kezdeményezett velük szemben ez ügyben 2021 júliusában, írja a Mandiner.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »