A Citrin – a Nap energiáinak hordozója

A Citrin – a Nap energiáinak hordozója

A citrint a római legionáriusok hordták a mellkasukon, mert hitték, hogy megvédi őket az ellenfelek haragvó és irigy pillantásaitól. A Nap energiáit és ideáit közvetíti az emberi aura számára. Főként a napfonat és a torok csakra szintjén fejti ki a hatásait.

A citrin a kvarc ásvány sárgaszínű, sokszor drágakőként használt változata. Forgalomba nem a saját neve alatt kerül. Nyers kristályainak neve sárga kristály. A citrin színe a sárgának a legvilágosabb árnyalatától a legsötétebbig tejed: citrom-, bor-, méz-, arany-, narancs- és barnássárga tónusokban fordul elő. Csiszolva nyugati-, cseh-, skót-, spanyol-, madeira-, aranytopáz név alatt ismerik, noha a topázhoz semmi köze nincsen.

Legjelentősebb lelőhelyei: Brazília, India, Madagaszkár, Oroszország, Skócia és Spanyolország,

A citrin a napfonat csakra és a torok csakra köve.

Az őserők közül a föld és a levegő elemmel áll kapcsolatban.

Asztrológiai analógiái: Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Bak

Ezek után lássuk, milyen életterületeken bizonyított a citrin a hagyomány és a tapasztalat szerint.

 

 

Hírdetés

A citrin fizikai hatásai

erősíti a látástjótékonyan hat a pajzsmirigyre és a csecsemőmirigyresegíti az anyagcsere folyamatokattehermentesíti az emésztőrendszertfokozza az anyagcsere-folyamatokatgyermekek hasi fájdalmait enyhítistimulálja a gyomor, a lép és a hasnyálmirigy működéséttámogatja az immunrendszertvédi a veséketóvja a szívetnöveli az életerőtméregtelenít, különösen a májra hatégési sérülések esetén alkalmazzákcsillapítja a menstruációs problémákatcsökkenti a fáradságot

 

A citrin szellemi és lelki hatásai

önmegvalósítás köve: a kívánságainkat és terveink valóra váltását támogatjafokozza a bátorságotkitartóbbá tesznyitottabbá válhatunk általatemperamentumossá teszerősíti az önkifejezéstráhangol a céljainkrasegíti a koncentrációtnöveli az életörömöta stressz ellen hattávol tartja a félelmeket, a fóbiákat és a zavaró gondolatokatfokozza megfontoltságotnöveli az önbizalmatkiegyensúlyozza a kedélyállapototsegíti a pénz bevonzásáterősíti az egyéniséget

Alkalmazhatjuk egyszerű marokkőként vagy viselhetjük ékszerként is, mivel a negatív energiákat taszítja és segít egyensúlyban tartani az elmét és a testet. Citrint érdemes elhelyezni olyan helyiségben, ahol pihenni szoktunk vagy ahol sok időt töltünk. Rendszeresen tisztítsuk és töltsük fel a természet erőivel. A citrin a Nap energiáját kedveli.

 

Jogi nyilatkozat: Cikkeinknek és bejegyzéseinknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre juttatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javaslom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!

Boldog napot!

The post A Citrin – a Nap energiáinak hordozója appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »