A cionista világlap azt sejteti, hogy hazánkban is kirobbanthatják az ukrajnaihoz hasonló „forradalmat”

A cionista világlap azt sejteti, hogy hazánkban is kirobbanthatják az ukrajnaihoz hasonló „forradalmat”

Az „illiberális” eszme felemelkedése címmel közölt írást az Amerikát uraló neocion és neokohn körök vezérorgánuma, a Wall Street Journal (WSJ) Orbán Viktor múlt heti tusnádfürdői beszédéről. A cikk szerint az Egesült Államok kivonulása a globális vezetői szerepből eredményezi azt, hogy világszerte sérül a politikai és gazdasági felfogás, amit az uralkodó világkörök és páholyok erőltettek a gyarmatországokra.

A lap felidézi Orbán mondatát, miszerint „az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam… Az európai uniós tagságunk ezt nem zárja ki”. Kiemelik azt is, hogy a sikeres modell példájaként említette Oroszországot, Kínát és Törökországot.”

A cikkben ezután bemutatják Orbán Viktor pályafutását, külön kiemelve a 2010-es hatalomra jutása utáni periódust, melyben leépítette a fékek és ellensúlyok rendszerét Magyarországon, a független intézmények élére kormánypárti politikusokat helyezett, politizálta a jegybankot, államosította a nyugdíjvagyont és olyan akadályokat helyez a média elé, melyek meggátolják a kiegyensúlyozott tudósításban. Ez idő alatt a szélsőséges Jobbik támogatottsága is látványosan megerősödött. A gazdasági fejlemények is elősegítették a szélsőséges eszmék erősödését – őrjöng az amerikai cionsófár.

Hírdetés

Ezek alapján megállapítható, írja a WSJ, hogy Magyarországon jelenleg egy lassú átalakulás megy végbe a puha autoriter állami berendezkedés irányába, Orbán Viktor pedig csodálattal tekint Vlagyimir Putyinra és az Oroszországhoz hasonló berendezkedésekre. Tágabb értelemben Orbán Viktor illiberális kijelentése figyelmeztetés arra nézve, hogy a szabad piacok és szabad társadalmak erőteljesebb védelemre szorulnak, írja a cikk.

Na. itt a kulcsmondat. Amikor az Amerikát uraló cionista lobbi azt mondja, hogy valahol veszélyben van a szabad piac és szabad társadalom, a következő léps mindig az adott ország gyarmatosító-párti ellenzékének a totális felfuttatása, majd a liberális értékekért vívott forradalom kirobbantása. Lehet, hogy a Szabadság tér lesz az új Majdan?

A lap végül megállapítja, hogy Nyugat-Európának jobb példát kell mutatnia arra nézve, hogy mit lehet a szabadsággal ha felélesztik egy ország gazdasági növekedését, az amerikai elnöknek pedig szintén erőteljesen kellene mutatnia az utat a liberális eszme érdekében. Ha nem Barack Obama elnök, akkor jövendőbeli utódjának kell majd ezt megtennie.

A közép-európai globálcion sajtó már korábban, rögtön a beszéd másnapján felkapta Orbán „illiberalizmusát” – lekurucozták, illetve „Erdogan szultánhoz” hasonlították Orbán Viktort. Van, aki az írja, hogy „emberarcú fasizmust” épít, mások szerint nincs helye az Európai Néppártban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »