A címvédőt legyőzve jutottak elődöntőbe (Vízilabda, világbajnokság)

A címvédőt legyőzve jutottak elődöntőbe (Vízilabda, világbajnokság)

A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn ötméteresekkel 13–12-re diadalmaskodott a címvédő és Európa-bajnok Hollandia felett, így a négy közé jutott a dohai világbajnokságon, illetve megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese biztosan éremért játszhat a viadalon, ma 16.30-tól a görög csapattal találkozik az elődöntőben.

A magyarok rögtön akciógóllal indítottak, Garda Krisztina lőtt a hálóba, majd a rivális első emberelőnyét értékesítve egyenlített (1–1). A holland kapus nagyon elkapta a fonalat, a második negyed közepén már nyolc védésnél járt, támadásban viszont nem találta a ritmust a holland csapat. A holtpontról végül a magyarok mozdultak el, Gurisatti Gréta bombázott a kapuba, nem sokkal később pedig Szilágyi Dorottya is a bal kapufa segítségével volt eredményes. Az ellenfél két perccel a nagyszünet előtt talált be másodszor, Lieke Rogge váltotta gólra a fórt, ám nem sokkal később a holland együttes kettős emberhátrányba került, amit Keszthelyi Rita használt ki (4–2).

Hírdetés

A fordulást követően Lola Moolhuijzen továbbított a hálóba, aztán Rogge ötméterest értékesített. Natasa Rybanska fórhoz juttatta csapatát, Szilágyi pedig középről betalált (5–4). A záró nyolc perc elején emberelőnybe került a magyar együttes, Mihók Attila időt kért, majd a figurát Keszthelyi fejezte be egy újabb kapufás találattal. A hollandok fórból faragták a különbséget, válaszul Keszthelyi gólra váltott egy ötméterest, a rivális pedig fórból volt eredményes. Gurisatti Gréta lövése a kapufáról a hálóba vágódott, ám a hollandok nem szakadtak le, újabb létszámfölényt használtak ki. Az ellenfél nyolc másodperccel a vége előtt egyenlített (8–8), így következhettek az ötméteresek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »