A címvédőt fogadja a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

A címvédőt fogadja a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Újabb nehéz mérkőzés vár a sepsiszentgyörgyi csapatra, amely ma 20.30-tól a nyolcszoros bajnok Kolozsvári CFR ellen játszik a Sepsi OSK Arénában a SuperLiga 29. fordulójának zárómérkőzésén. A táblázatban hatodik háromszéki együttes előnye egy pontra csökkent a hetedik FC U Craiova előtt, az olténiai alakulat szombaton hazai környezetben győzött.

A felsőházi rájátszásba jutásért harcoló Sepsi OSK kedden kikapott az FC Farul Constanța vendégeként (2–0), míg a legutóbbi öt idényben aranyérmes Kolozsvári CFR csütörtökön hazai pályán diadalmaskodott az Aradi UTA felett (2–1). A székelyföldi és a Szamos-parti együttes tizenhatodszor mérkőzik meg az élvonalban, két döntetlen mellett a sepsiszentgyörgyi gárda csak egyszer, 2021 májusában győzött, míg a kincses városi gárda tizenkétszer bizonyult jobbnak. Cristiano Bergodi és Dan Petrescu legénysége ebben az idényben már kétszer találkozott, a júliusi Szuperkupa-mérkőzésen a háromszéki csapat örülhetett, míg a pontvadászat októberi odavágójában a kolozsvári együttes begyűjtötte a három pontot. A címvédő az eddigi meccseken támadásban és védekezében is hatékonyabb volt székelyföldi riválisánál, ugyanis a Kolozsvár 48 gólt szerzett és 26 találatot kapott, míg a Sepsi OSK 44-szer volt eredményes, az ellenfelei pedig 27-szer köszöntek be.

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert azzal a csapattal találkozunk, amely a legutóbbi öt bajnokságot megnyerte. Az előző másfél hónapban nem úgy teljesítettünk, ahogy szerettünk volna, ezúttal viszont változtatnunk kell, ha azt akarjuk, hogy esélyünk legyen a címvédő ellen. Úgy gondolom, a játékosok önbizalomhiánnyal küzdenek, a legutóbbi meccseken pedig látszott, hogy félve játszanak. Fontos, hogy a labdarúgók megértsék, a Kolozsvári CFR és az FCSB ellen mindent bele kell adniuk annak érdekében, hogy esélyünk legyen a felsőházi rájátszásba jutni. Véleményem szerint mindig látványos mérkőzéseket játszottunk a kolozsvári együttessel, azt hiszem, hogy ezúttal is képesek vagyunk erre, azonban mentálisan erősnek kell lennünk. A kedvező eredmények hiánya miatt a játékosok hozzáállása is változott az utóbbi időszakban, ennek ellenére hinnünk kell magunkban, mert másképp nem tudjuk megvalósítani a célunkat” – nyilatkozta Cristiano Bergodi vezetőedző.

Hírdetés

A 29. forduló eddigi eredményei: Kolozsvári Universitatea–FC Farul Constanța 2–0 (gólszerzők: Bic 40., Remacle 58.), FC U Craiova–FC Botoșani 1–0 (gsz.: Ganea 45.), FC Rapid–FC Hermannstadt 0–1 (gsz.: Balaure 32.), Mioveni–Chindia Târgoviște 2–0 (gsz.: Rusu 34., Lixandru 90+1.), FC Petrolul Ploiești–Univer­sitatea Craiova 0–1 (gsz.: Ivan 45+3.).

 

Pénzbüntetést kapott Gheorghe Hagi csapata

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága pénteken pénzbüntetést rótt ki az FC Farul Constanța csapatára, amelynek szurkolói magyar­ellenes megnyilvánulásai miatt 7500 lejt kell befizetnie. Az éllovas tengerparti együttes múlt kedden a Sepsi OSK ellen játszott Ovidiuban a SuperLiga 28. fordulójában. A mérkőzés a házigazdák 2–0 arányú győzelmével zárult, azonban a drukkerek a lelátókon gondoskodtak arról, hogy ne csak a labdarúgásról szóljon a találkozó. Az ultrák két fehér molinót feszítettek ki, amelyeken Az FRF vazallusként viselkedik, amikor a magyarok lóra pattannak szöveggel üzentek a szakszövetségnek, utalva arra, hogy a háromszéki alakulat zöldasztalnál megkapta a magyarellenesség miatt lefújt FC U Craiova elleni mérkőzés pontjait.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »