A címvédő Slovan otthonában akadályozná meg a bajnokavatást a DAC

A címvédő Slovan otthonában akadályozná meg a bajnokavatást a DAC

A felsőházi rájátszás feléhez érkezve csúcsrangadó vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre a címvédő és listavezető pozsonyi Slovan otthonában. A DAC négy bajnoki óta nem tudott győzni a Fortuna Ligában, így újabb nehéz feladat vár Janeiro tanítványaira.

A portugál Joao Janeiro irányította sárga-kékek a felsőházi rájátszásban még nem tudtak győzni, így négy nyeretlen bajnoki mérkőzéssel érkeznek a nagy rivális otthonába, hogy megakadályozzák a bajnokavatást.

Maximálisan összpontosított teljesítményt akarunk nyújtani, és megpróbálunk győzni. A két csapat decemberi találkozóján is megvoltak a helyzeteink, sőt a hazaiaknál többet is dolgoztunk ki, ami pozitívum. Az viszont negatívum, hogy nem voltunk képesek ezeket kihasználni, ezért is lesz fontos vasárnap a hatékonyság. A kialakított helyzetek számában vezetjük a bajnokság ide vonatkozó statisztikáját, csak sajnos nem igazán sikerül ezeket gólokra váltanunk. Ha ebben a mutatóban sikerülne feljavulnunk, akkor az olyan csapat ellen sem vagyunk esélytelenek, mint a Slovan”

– nyilatkozta a Slovan elleni rangadó előtt a DAC portugál mestere Joao Janeiro.

A Slovan már holnap bebiztosíthatja sorozatban negyedik bajnoki elsőségét, amire eddig nem volt példa az önálló szlovák bajnokságban. Amennyiben holnap a Slovan legyőzi a dunaszerdahelyi együttest és a Rózsahegy nem győzi le a Szered együttesét, az égszínkékek behozhatatlan előnyre tesznek szert. A pozsonyi együttes ráadásul még a Szlovák Kupában is versenyben van, akár ismételten összejöhet a duplázás Vladimír Weiss együttesének.

Az elődöntő első mérkőzésén gól nélküli döntetlen értek el a Trencsén otthonában, a visszavágóra két hét múlva kerül sor.

A sárga-kékek számára bizakodásra adhat okot, hogy négy mérkőzése nem kaptak ki a Slovan ellen, három döntetlen és egy győzelem a mérlege a DAC-nak az utolsó négy rangadón, ráadásul tavaly májusában a idegenben győzni is tudott a DAC még Németh Antal irányítása alatt. Janeiro továbbra sem számíthat több kulcsjátékosára, többek között Kalmár Zsolt, Hahn János és Szendrei Ákos mellett Ricardo és Andrija Balić sem léphet pályára sérülés miatt.

Hírdetés

A Slovan rendkívül tapasztalt csapat. Mi azonban mindkét őszi meccsen megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó eredményt elérni ellenük. Mindent megteszünk azért, hogy ez most is így legyen. Természetesen győzni szeretnénk és megakadályozni, hogy pont ellenük ünnepelhessék a bajnoki cím megszerzését. Mindegyikünknek a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtani. A legutóbbi találkozókon sikerült helyzeteket kialakítanunk, csak be kell lőnünk azokat. Ezen kívül egységesnek kell lennünk a védekezésben”

– nyilatkozta a DAC hivatalos honlapjána Thibaud Verlinden a rangadó előtt.

A Slovan magyar játékosai közül Holman Dávid újra visszatért a pályára sérülése után és a Szlovák Kupa elődöntőjében már pályára léphetett, míg a palásti Križan Richárd továbbra is lábadozik sérülése után.

Fortuna Liga, felsőházi rájátszás (bajnoki címért), 5. forduló:

Április 9., szombat:

FC Szpartak Nagyszombat – MŠK Zsolna 18.00 (Voyo)

Április 10., vasárnap:

ŠK Slovan – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 17.00 (Dajto, Voyo)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »