A cigány kurvákra ki gondol? Hát a Jobbik!

A cigány kurvákra ki gondol? Hát a Jobbik!

A miskolci Jobbik hamar beilleszkedett a szivárványkoalícióba. A radikális gúnyából liberális köntösbe bújó szervezet néhány éve még azt hirdette, rendet tesz a borsodi megyeszékhelyen, ám napjainkban inkább polgárpukkasztó történetek miatt kerülnek politikusai a reflektorfénybe. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Badány Lajost illegális szemétlerakás közben érték tetten Mályiban, a Miskolc közelében lévő üdülőtelepülésen; most a Pesti Srácok információi szerint a prostitúció ügyét igyekszik felkarolni az észak-magyarországi nagyvárosban a jobbikos honatya.

A fideszes lap miskolci városházi informátora szerint Jakab Péter jó ideje lobbizik annak érdekében, hogy Badány Lajosból Miskolcon alpolgármester legyen, ám a borsodi megyeszékhelyen a DK befolyása dominál. A Gyurcsány-párt pedig nem halmozza el pozíciókkal Jakab embereit, a belső ellentétek miatt pedig könnyen előfordulhat az is, hogy nem húzza ki ezt a ciklust a sokszínű koalíció.

Az egész Miskolc egy nagy türelmi zóna

A miskolci Jobbik oszlopos tagja Badány Lajos, akit nemrég illegális szemétlerakás közben értek tetten a Miskolc közelében lévő üdülőtelepülésen Mályiban; most a prostituáltak és ügyfeleik számára szeretne kiharcolni Miskolcon több városrészt. Javaslata pénteken kerül a helyi közgyűlés elé. Ha a balliberális többség rábólint Badány megdöbbentő ötletére, akkor hazánk egyetlen türelmi zónája nyílik meg Miskolcon.

Nem ez az első ilyen próbálkozás a város történetében: korábban is próbálták ilyen módszerekkel keretek közé szorítani az örömlányok munkáját, ám a tapasztalat azt mutatta, hogy hiába kaptak működési területet az ősi mesterséget űzők, az iparág szereplői ugyanúgy felbukkantak a város számos pontján, mintha nem lett volna helyileg keretek közé szorítva papíron tevékenységük.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése felkéri a polgármestert, hogy a szervezet bűnözést, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól és az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló 1999. évi LXXV. törvény 8. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget téve, az önkormányzat közgyűlési ülésére nyújtson be rendelettervezetet türelmi zóna kijelölése tárgyában

Hírdetés

– olvasható a PestiSrácok.hu birtokába jutott határozati javaslatban. Tudomásuk szerint egyelőre nem történt széleskörű társadalmi egyeztetés ebben a témában, nem kérték még ki a helyiek véleményét.

"Miskolc város önkormányzata ezidáig nem jelölt ki türelmi zónát" – szögezte le a lap érdeklődésére Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Szabó Csilla elmondta, törvény határozza meg a védett övezet fogalmát, illetve lehetőséget ad az önkormányzatok képviselő-testületének arra, hogy rendeletben jelölje meg a közterületek azon részét, ahol a prostituáltak szexuális szolgáltatásokra nem ajánlkozhatnak.

"A helyi önkormányzat rendeletet nem alkotott eddig, így a törvény által meghatározott fogalomhoz kell igazodnia a rendőrségnek. Így védett övezetnek minősülnek a köz- és felsőoktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, szociális és közművelődési feladatok ellátásra rendelt épületek, pályaudvarok, templomok, temetők, illetve attól számított 300 méter távolságon belüli területek, az olyan mellékutcák, ahol a kiskorúak oktatását, nevelését, gyógyítását, tartós elhelyezését szolgáló intézmény működik" – részletezte az illetékes. A sajtóreferens azt is hangsúlyozta, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság a lehető legszigorúbb szankciókat veti be az illegális prostitúció ellen vívott küzdelme során.

A sajtóreferens azt is kiemelte, hogy egyelőre nem folyik egyeztetés a rendőrséggel a türelmi zónák kialakításával kapcsolatban; feltehetően erre a közgyűlés megtartását követően kerül majd sor.

//coub.com/embed/2b2j0l?muted=false&autostart=false&originalSize=false&startWithHD=false

Élőben nézték a gyerekek a cigány kurvák produkcióját

Az előterjesztés szövegéből kiderül, hogy nem egyetlen városrészt, hanem több türelmi zónát kíván a jobbikos honatya a testi bájaikat áruba bocsátó prostituáltak és ügyfeleik számára kijelölni. A rendőrség ellenőrző munkáját valamennyire segítené, ha keretek közé szorítanák a tevékenységet, ám kérdés, vajon mit szólnak ehhez majd a türelmi zónák szomszédságában élő emberek.

Miskolcon korábban is működött már türelmi zóna, ám a tevékenység mégsem szűnt meg a város többi részén, sőt, a türelmi zónához közel eső negyedekbe is begyűrűzött a prostitúció és az iparággal járó negatív jelenségek is. Hiába volt kijelölve a Szinva partjához közeli szakasz erre a tevékenységre, még a forgalmas Selyemréti strandfürdő környékén lévő lakóházak tövében is szexuális aktust folytattak az utcán, amit a társas házak ablakain kikukkantó gyermekek élőben nézhettek. A lányokat futtató figurák mellett pedig alvilági arcok, drogdílerek és kábítószer-használók is megjelentek a zónákhoz közel eső utcákban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »