A CIA leköszönő igazgatója, John Brennan "dühös" Donald Trumpra

A CIA leköszönő igazgatója, John Brennan "dühös" Donald Trumpra

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) leköszönő igazgatója – szavai szerint – „mélységesen szomorú és dühös” Donald Trump elnökre azért, amit látogatásakor mondott. John Brennan szóvivője útján nyilvánosságra hozott közleményében kifejtette: „Donald Trumpnak nagyon szégyellnie kellene magát”. Szerinte ugyanis Trump elnök túl sokat beszélt önmagáról és túlságosan is magasztalta magát.

Donald Trump – aki Mike Pence alelnökkel együtt tett látogatást a CIA Virginia állambeli Langleyben lévő központjában szombaton – látogatásakor elöljáróban támogatásáról biztosította a CIA munkatársait. Ezt követően hosszasan azt fejtegette, hogy hányan voltak a pénteki beiktatási ünnepségen, miképpen számolt be erről „a tisztességtelen média”, amely szerinte a valósnál kevesebb jelenlévőről tudósított. A hírszerzőknek hangsúlyozta, hogy „ezer százalékig mögöttetek állok”. Majd hozzátette: „annak oka, hogy éppen ide látogattam először az az, hogy háborúban állok a médiával. A földkerekség legtisztességtelenebb emberei között vannak. Igaz? És valamiképpen azt a benyomást keltették, mintha nekem vitám lenne a hírszerzői közösséggel”.

Hírdetés

Trump gyors vizitjét egyes elemzők azzal magyarázták, hogy az elnök feladatai között elsőként szerette volna helyreállítani a hírszerzés és közte lévő rossz viszonyt. Érkezésekor Meroe Park, aki az átmenti időszakban irányítja az ügynökséget, rövid köszöntő beszédében hangsúlyozta is: „a CIA viszonya a mindenkori elnökkel alapvető fontosságú a nemzet ereje és biztonsága számára”. Válaszában Mike Pence – még mielőtt Trump beszélni kezdett volna – az új adminisztráció teljes támogatásáról biztosította a hírszerzői közösséget. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »