A CIA igazgatójának lejászották a szaúdi a újságíró meggyilkolásáról készült hangfelvételt

A CIA igazgatójának lejászották a szaúdi a újságíró meggyilkolásáról készült hangfelvételt

Gina Haspel, az amerikai CIA igazgatója e heti törökországi látogatásán meghallgatta a szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásáról készült hangfelvételt.

Ezt két névtelen forrás közölte a Reutersszel. A CIA és a török hírszerzés nem kívánta kommentálni az értesülést. Haspel hétfőn utazott Törökországba, hogy az amerikai hírszerzés megismerhesse a gyilkosság napján készült hang- és videofelvételeket.

Hírdetés

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter azt mondta, Ankara információkat osztott meg azokkal, akik további részletekre voltak kíváncsiak. Hozzátette: országa nem akar nemzetközi bírósághoz fordulni Hasogdzsi halála miatt, de átadja a birtokában lévő bizonyítékokat, ha nemzetközi vizsgálat indul.
 

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az újságíró halála előre eltervezett politikai gyilkosság volt. Erdogan követelte a felelősök számon kérését, bárhol helyezkedjenek el a szaúdi politikai ranglétrán.

Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös szerdán megígérte, hogy a gyilkosok az igazságszolgáltatás előtt fognak felelni bűneikért.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »