A CIA által támogatott fegyvereseket lőtték az oroszok

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) legfrissebb értesülései szerint Oroszország a militáns csoportokat vonja tűz alá Szíriában. Az orosz repülőgépek rajtaütnek a CIA által támogatott fegyveresekre – számolt be a Wall Street Journal. Amerikai tisztviselők szerint az oroszok mozgolódása Szíriában közvetlen kihívást jelent Barack Obama elnök Szíria-politikájára. Oroszország ezzel a bombázás-sorozattal valójában üzenetet küld a Fehér Házba.

Moszkva elkötelezettsége a szíriai kormány mellett ellentmond a jelenlegi amerikai politikának, amelynek központjában a szíriai elnök megbuktatása áll. Oroszország már felújította jelenlétét Szíriában, harci eszközöket telepített és kiképzőtisztek is a helyszínre utaztak, ez összehangolt légitámadást jelentett az ISIL-re és más terroristákra. Jelenleg orosz tisztviselők azt mondják, hogy az irányított légicsapások mellett nem zárhatók ki orosz önkéntesek szíriai beavatkozása. A Szíriában 2011 óta tartó polgárháborúban több mint 253 ezer ember halt meg eddig.

Hírdetés

Az Asszád-kormány ellenében Jordánia, Törökország és az Egyesült Államok folyamatosan képzi ki a mérsékelt fegyvereseket Szíriában, de mindössze pár tucat fegyveres szolgálja az amerikai érdekeket. Dean Henderson amerikai politikai kommentátor a PressTV-nek adott interjújában leszögezte, hogy az Egyesült Államok és arab szövetségesei hozták létre az Al-Kaidához kapcsolódó Al-Nuszra frontot és az ISIL terrorista csoportot Szíriában, hogy azok indokolják az USA katonai beavatkozását. Henderson szerint a Nyugat által támogatott monarchiák, mint Szaúd-Arábia, Katar és Bahrein támogatják a terrorcsoportokat és ezt saját állampolgáraik jogainak korlátozásával érik el. Henderson leszögezte: az USA-nak hosszú a története a terrorista csoportok létrehozására a világ különböző részein annak érdekében, hogy saját ördögi napirendjét tudja megvalósítani – mondta Henderson.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »