A CEU zöldíti a katolikusokat

A CEU zöldíti a katolikusokat

PC-n fogalmazva: véleményes, amit a hívőkre önt a CEU professzora

 

A Magyar Kurírban egy CEU-s tanár nyilatkozott esőerdő témában. Mielőtt bármit is leírnék, a legkomolyabb probléma mégiscsak az, hogy Ürge-Vorsatz Diana nyilván tudja – Fletósan szólva –, hogy az igazság nem minden szálát bontja ki.
Nagy a kísértés, hogy mondatról mondatra elemezze az ember azt a riogatást, amit – sejtjük milyen céllal – a Magyar Kurír publikált, de túl hosszú lenne, sokakat elrettentene, ezért kizárólag a legkirívóbb valótlanságokra (csúsztatásokra) hívnám fel a figyelmét, bár nem tudom, eljut-e a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia illetékeseihez, a Magyar Kurír kiadójához.

Ürge-Vorsatz Diana, állítás 1.
„Az Amazonas vidéke azonban trópusi esőerdő, tehát nem természetes, ha tűz pusztítja.”
Vagy nem ismeri a jelenséget, vagy valótlant állít. Jelentős tűzesetek minden évben – még a baloldali kormányok idején is! – vannak, tehát természetes jelenség. Persze ettől még igaz a következő néhány mondat, mert ott valóban gyújtogatnak és fát is lopnak…

ÜVD, állítás 2.
„… szén-dioxid szabadul fel, ami jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez.”
Tudományos kutatások ezt cáfolják. (Pl. Zágoni Miklós, Miskolczi Ferenc)

ÜVD, állítás 3.
„Ezért nem okoznak nagy gondot például a szibériai tüzek, mert az erdő működéséhez hozzátartozik, hogy időnként leég, ám ha visszanő, akkor ismét elnyeli a szén-dioxidot.”
Halmozottan hibás állítás. 1. A szibériai tüzek nagy gondot okoznak – csak nem olyanokat, mint a Dél-amerikaiak. 2. A szén-dioxid elnyelése és kibocsátása szimmetrikus folyamat, nappal elnyel, éjszaka termel. Ahogy az oxigéné is… 3. A szén-dioxid továbbra is kisérletileg bizonyítottan semleges a globális felmelegedéssel kapcsolatban. (Persze, ha  egyáltalán van olyan globális felmelegedés, amivel az ÜVD-félék riogatnak.)

ÜVD, állítás 4.
„Könnyű elítélni a fejlődő világot, és felszólítani a lakóit, hogy ne irtsátok az erdőket, hagyjátok meg nekünk az oxigént.”
Önmagával is ellentmondásba kerül. Néhány bekezdéssel korábban már elismerte, hogy oxigén termelés szempontjából nullszaldós az esőerdő.
Idézünk ÜVD-től, ugyanebből az interjúból:
„…nem igaz az a több helyen megjelent és Macron francia elnök (és Bergoglio/Ferenc pápa – a szerk.) által is hangoztatott állítás, miszerint a Föld oxigénellátásának húsz százaléka innen származik. Nem több ez kilenc százaléknál, és az Amazonas-vidék el is fogyasztja ezt a mennyiséget.”
Méretes öngól!

Hírdetés

ÜVD, állítás 5.
– „…időnként beindítja a Kisgyermekről (a kisded Jézusról) elnevezett El Niño-folyamatot”
Nem időnként, hanem évente.

De lépjünk is túl ezeken a könnyen cáfolható állításokon, mert nem ez a lényeg, hiszen mindenki tudja, hogy aki csak egyet is hazudik, az hazudós. Annak soha sem szabad hinni.
Itt teljesen másról van szó, göbbelszi módszerről, vagyis a sokszor és változatos módon ismételt, sulykolt hazugságról. Arról, hogy teljes generációkat mérgezzenek meg, ártatlan fiatalokba táplálják bele a senkik által kirobbantott környezethisztivel a világ pusztulásának rémképét.
Ha pedig a lelkek fertőzése sikerrel jár, akkor csak rá kell mutatni valamire, valakire, hogy klímaromboló (vannak még ilyen szavak: náci, diktátor, fasiszta, populista, illiberális…), és máris elfordul tőle a CEU (szivárványosan) zöld világképét kizárólagosnak tekintők ÜVD-k hada, és teljes erővel támadja, bármit is tegyen. Legyen politikus, újságíró, művész vagy tudós, abban a pillanatban, hogy „szkeptikusnak” címkézik, vége van.

Számomra nem meglepő, hogy erre a vonatra ül fel a pápai trónt bitorló vénember, azon sem csodálkozom, hogy a CEU tanár kötelességének tekinti megszólalni, viszont némi keserűség veszem tudomásul, hogy a Magyar Kurír a józan tartózkodás helyett beállt a sorba.
Hab a tortán, hogy a Magyar Kurír éppen egy szélsőségesen magyar- és Magyarország ellenes „egyetem” tanárát fényezi ezzel.

És!
Igen, meg lehet és kell védeni a brazíliai esőerdőket, de azt a helyi emberekkel és vezetőikkel egyetértésben, azok – igen, Bolsonaro –  segítésével lehet, kiskorúsítva, gyalázva őket, ellenükben semmiképp.
És!
Igen, tájékoztatni kell a hívőket a Magyar Kurírban (is) arról, hogy mi a Magyarországgal ellenséges liberális világkép híveinek és támogatóinak véleménye egy adott témában, de ugyanakkor illenék arról is tájékoztatni őket, hogy mi a helyben élők, az esőerdők tulajdonosainak (Brazília) véleménye erről!
Magam részéről várom ennek az utóbbi szálnak a kibontását is a Magyar Kurírban!

Üdvözlet,
 KJ
 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »