A CETA aláírásával tehetik véglegesen tönkre Magyarországot

A CETA aláírásával tehetik véglegesen tönkre Magyarországot

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal értesült arról, hogy végül a CETA ellen sokáig tiltakozó vallon parlament is elfogadta a Kanada és az Európai Unió között kötendő szabadkereskedelmi egyezményt – írja Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői sajtóközleményében.

A politikus ijesztőnek tartja, hogy az egyezmény mögött álló elitek szinte bárkit képesek „megdolgozni” azért, hogy akaratukat keresztülvigyék, teljesen figyelmen kívül hagyva európai emberek millióinak véleményét és érdekeit.

Gyöngyösi Márton emlékeztet arra, hogy a CETA az Amerikai Egyesült Államokkal már most szoros gazdasági együttműködésben lévő Kanada és az Európai Unió között egy olyan közös gazdasági teret hozna létre, melyben lehetővé válna az európai sztenderdeknek nem megfelelő termékek árusítása is, így például a génmódosított élelmiszereké, a tőkés társaságok pedig választott bíróságokon szerezhetnek érvényt az egyedül a profitmaximalizálást szem előtt tartó érdekeiknek.

Hírdetés

A nemzetállamok szuverenitását csorbító egyezményt sokan a TTIP előszobájának is tartják.

Tekintve, hogy a CETA-t az EU összes tagállama kormányának ratifikálnia kell, bízik benne, hogy lesz olyan kormány, mely nemzete érdekeit előtérbe helyezve meg tudja majd akasztani a folyamatot.

Felszólítja egyúttal a CETA-t minden kockázata ellenére is támogató magyar kormányt: ne csak retorikájában folytasson gazdasági szabadságharcot, hanem nézzen szembe eddigi tévedésével és ne támogassa a CETA-t!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »