A CDU-sok még mindig a törvényeket és kultúrát tiszteletben tartó bevándorlók meséjével altatnák a németeket

A nagyobbik német álkonzervatív kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetése számottevően csökkenteni akarja az országba érkező és ott tartózkodó "menekültek" számát, hogy ezáltal megakadályozza Németország "túlterhelését" – áll egy belső nyilatkozattervezetben, amely csütörtökön került a német sajtó birtokába.

A nyilatkozat szerint az elutasított menedékkérőket mihamarabb vissza kell toloncolni származási országukba, erősíteni kell a külső határok védelmét, és a menekültválsághoz vezető problémákat a származási országoknak nyújtott segítség növelésével kell kezelni.

A javaslat azt is tartalmazza, hogy a fellépés összehangoltságának javítása érdekében a szövetségi és tartományi szinten is törvényeket kell hozni a "menekültek" kötelező integrációjának előírásáról. Aki Németországba érkezik, annak tiszteletben kell tartania az ottani törvényeket és a kultúrát, és meg kell tanulnia németül – áll a dpa hírügynökség és a Die Welt magazin által is szemlézett dokumentumban.

Hírdetés

A tervezet a pártvezetés pénteken kezdődő kétnapos mainzi ülésére készült, és a dpa német hírügynökség beszámolója szerint a Mainzi Nyilatkozat nevet viseli. A várakozások szerint a dokumentumot pénteken vagy szombaton teszik majd közzé.

A menekültkérdésre vonatkozó deklarációk mellett a dokumentum azt is egyértelművé teszi, hogy a CDU vezetése támogatja az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) nevű szabadkereskedelmi és piacharmonizációs szerződést, amelyet Németországban éles baloldali bírálatok értek. A CDU szerint a megállapodás lehetőséget teremt a nemzetközi kereskedelem szabályozási kereteinek világszintű alakítására.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »