A CBA-ban is van tulajdonrésze a kitiltási botrány vádlottjának

Az amerikai kitiltási botránynak eddig egyetlen vádlottja van az főügyészségnél, ő pedig azon túl, hogy az államtól óriási megrendeléseket kapó céget vezet, még a CBA-ban is résztulajdonnal rendelkezik.

A hvg.hu szerint a főügyészség által közölt jellemzők alapján Tábor Viktorról van szó, az ANT (Advanced Network Technologies) Kft. tulajdonosáról és ügyvezetőjéről. Ez a cég nem kisebb vállalkozásoktól kapott eszköz- és szoftverbeszállítás, vagy fejlesztési szerződéseket, mint a NAV, a Készenléti Rendőrség, a Debreceni és a Nyugat-magyarországi Egyetem, az ELTE, az Óbudai és a Károli Gáspár Református Egyetem, a Magyar Telekom, vagy éppen az ÁNTSZ, az OMSZ, a Magyar Posta, vagy a BKK. Ezeket általában több más céggel együtt nyerték el, összegük többmilliárdos szinte rúg.

Hírdetés

A főügyészség a lap megkeresésére nem erősítette meg Tábor Viktor személyét, de nem is cáfolta azt. Az érintett úgy nyilatkozott, hogy nem tud a vádról, majd később az RTL híradójának úgy reagált, ügyvédje tanácsára sem a gyanúsításról, sem a kitiltásról nem beszél.

A kitiltási ügyben érintettnek tűnő férfi a lap szerint nem csupán az állami intézményekkel jó kapcsolatot ápoló ANT Kft. tulajdonosa, hanem részesedése van a CBA Kereskedelmi Kft.-ben is. A cég erre úgy reagált, Tábor Viktor félmillió forintig résztulajdonos, ami 0,02 százalékot jelent, és semmilyen funkciót nem látott el a CBA-ban.

A lap azt írja, az ügyészség egy „láncolatot érzékeltetett”, amiből a vádlott csak az egyik elem. A felvázolt ügy úgy nézhetett ki, hogy a Bunge amerikai étolajgyártó cég egy lobbistát küldött a magyarországi áfacsalások kivédése érdekében, ő pedig a mostani vádlottól állítólag olyan ajánlatot kapott, miszerint 2 milliárd forint az ára annak, hogy az áfacsalást értelmetlenné tévő áfacsökkentést (27-ről 5 százalékra) bevezesse a kormány.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »