A Cannes-ban a minap díjazott holokausztfilm rendezőjének mond ellent egy izraeli hírportál

A Cannes-ban a minap díjazott holokausztfilm rendezőjének mond ellent egy izraeli hírportál

Nemes Jeles László, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon agyonünnepelt Saul fia című holokausztfilm rendezője a Die Welt német lapnak adott interjúban arról panaszkodott, hogy még Izraelben sem lelt koprodukciós partnerre, de ami főleg aggasztó, hogy Németországban sem. A Hádásot 2 (חדשות 2 -Hírek 2) című izraeli héber hírportál viszont ennek az ellenkezőjét írja. Magyarán szólva, itt valaki nem mondott igazat.

Az izraeli Hádásot 2 hírportál már a címében is ellentmond a magyarországi rendezőnek: "A holokauszttal foglalkozó magyar-izraeli film díjat nyert a Cannes-i Filmfesztiválon." Márpedig, ha magyar-izraeli közös alkotásról van szó, akkor a zsidó állam barátok közt is legalább "koprodukciós partnernek" számít. Ettől még elképzelhető, hogy a költségek java részét, vagy az egészet a magyar adófizetők állták. (Hiszen tavaly holokauszt-emlékév volt – J. K.) De olvassuk tovább a cikket tovább! "A zsidó-magyar rendező, Nemes László (sic!) filmje nyert ma este Cannes-ban, a világ legrangosabb filmfesztiválján", írja a héber hírportál a rendező ismert nevét megkurtítva, ám zsidó mivoltát sorrendben a magyar elé helyezve.

Hírdetés

Nemes Jeles László ennyire nem lelt koprodukciós partnerekre a Saul fia című filmjének készítésekor. Az Országgyűlés illetékes bizottsága a korábban kiutalt pénzt kiegészítve, utólag igazán megszavazhatna egy summás kis összeget a hazánk hírnevét a nemzetközi filmművészet terén is öregbítő rendezőnek és stábjának.

J. el-Kudszi – Kuruc.info

Kapcsolódó: Végre beérett a holodömping termése: a kutyának se kell a Saul fia Németországban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »