A buzi luxemburgi kormányfő "férje" mellé ültették Orbánt a NATO-vacsorán

A buzi luxemburgi kormányfő "férje" mellé ültették Orbánt a NATO-vacsorán

Nyugati lapok, köztük több spanyol újság is arról ír, hogy a NATO-vacsorán a több tucat meghívott vendég közül pont a Nyugat-Európában sokak által "homofóbnak tartott" Orbán Viktor mellett ült Xavier Bettel luxemburgi kormányfő "férje", Gauthier Destenay, írja a Telex.

Ayer en la cena en el Palacio Real pusieron al lado de Viktor Orban, el mayor homófobo de la UE, al marido del primer ministro de Luxemburgo pic.twitter.com/3QhocE3rH1

— Igualdad LGBT 🏳️‍🌈 (@IgualdadLGBT) June 29, 2022

A Guardian cikke felidézte az exkluzív étkezés részleteit is. A spanyol királyi palotában tartott eseményen az illusztris társaság a vacsorát nem akárhol költötte el, a nagyívű teret Bagnères-i márványból formázott oszlopok szegélyezték, a falakat pedig az egyik legsokoldalúbb művész, a modern festészet egyik atyjának tartott Francisco Goya festményei ékesítették.

A válogatott fogásokkal gondosan megterített asztalnál pedig ott ült a magyar kormányfő, Orbán Viktor is, akire Nyugaton sokan "a kevés európai melegellenes vezető egyikeként" hivatkoznak. Mellette pedig pont Xavier Bettel luxemburgi kormányfő "férje" ült. A Guardian megkérdezte a spanyol királyi palotát, hogy szándékos volt-e a helyválasztás, de nem érkezett válasz a megkeresésükre.

Hírdetés

Korábban is vacsikáztak már (így mondaná Gauthier), akkor sem volt gond

Tavaly júniusban azután, hogy az Európai Tanács ülésén téma volt a magyar gyermekvédelmi törvény, Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök Brüsszelben egy személyesebb élményét megosztva nyilatkozott a témában. Bettel elmesélte, hogy valamikor – pontos időpontra nem emlékezett, öt, hat vagy hét évvel korábban – együtt vacsorázott vele és "férjével" Budapesten Orbán Viktor. Szerinte az az Orbán Viktor, akivel az Európai Tanácsban szembetalálta magát a "melegellenessé térített pedofiltörvény" apropóján, mintha nem is ugyanez az ember lenne, aki korábban volt.

Bettel állítása szerint akkor meg is mondta a magyar kormányfőnek, hogy csalódott.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »