A buszos cég vezetőjét is sokkolta a tragédia – a sofőröket azóta sem tudta elérni

A buszos cég vezetőjét is sokkolta a tragédia – a sofőröket azóta sem tudta elérni

Megtörten nyilatkozott annak a cégnek a vezetője, mely a tragikus buszbalesetben érintett járművet üzemeltette. Czakó Tibor elmondta, hogy jól karbantartott, jó műszaki állapotú lábbusszal utaztak ki a gimnazisták, a magyar állampolgárságú sofőröket azóta sem tudja elérni telefonon.

Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak – mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője.

Czakó Tibort szombaton hajnalban, fél kettő körül egyik ismerőse hívta fel telefonon, így értesült a tragédiáról. A körülményekről és a részletekről azonban csak a hírekből tudott tájékozódni – mondta a megtört, még mindig a sokk hatása alatt álló férfi.

Hírdetés

Az ügyvezető megerősítette, hogy két – a Pizolit Kft. alkalmazásában álló – magyar sofőr indult útnak a sítáborba. A két gépkocsivezető egy hete, megérkezésükkor “be is jelentkezett” hozzá telefonon – fogalmazott. Elmondták, hogy rendben kiértek a francia hegyvidéki üdülőhelyre, jól járhatóak az utak, és “minden rendben volt a csoporttal, velük is és a busszal is” – elevenítette fel. A két sofőrrel azóta nem beszélt, a baleset után nem tudta őket elérni, és azóta sem tud róluk semmit.

A személyszállítással foglalkozó kiskunfélegyházi székhelyű cég ügyvezetője azt is megerősítette, hogy a sítáborba egy Setra 317 GT-HD típusú, jól karbantartott, jó műszaki állapotú busszal utazott a csoport. Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

A busz azért gyulladhatott ki, mert a jobb súlyeloszlás miatt ebben a típusban ez első tengely mögött van az üzemanyagtank. Az első ajtó mögött látható is az üzemanyag töltőpontját takaró fedél. Amikor a busz az oszlopnak csapódott, akkor a jármű jobb oldala egészen a középső ajtóig megsemmisült. Az üzemanyagtartály biztosan felreped, majd egy szikrától begyulladthatott a kiömlő gázolaj.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »