A buszon ragadtak a hóvihar kellős közepén – fűtés és ablakok nélkül, -26 fokban (VIDEÓ)

A buszon ragadtak a hóvihar kellős közepén – fűtés és ablakok nélkül, -26 fokban (VIDEÓ)

Elakadt egy durva hóviharban egy autóbusz Norilszk városánál. A buszról több ablak hiányzott, a fűtés pedig nem működött. A hóviharban 100 km/órás szél tombolt, a hőmérséklet -26 fok volt. A busz belseje szó szerint behavazódott.

Az utasok szerint a vihar mintegy 40 percig tartott. Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy semmi szokatlan nem történt. Norilszk környékén ritka a működő fűtéssel közlekedő busz, és semmi szokatlan nincs abban, ha hiányzik róluk egy-két ablak. Ami pedig az időjárást illeti, az év ezen szakában a mostani hóvihar sem volt rendkívüli esemény.

Hírdetés

Norilszk a sarkkörön túli orosz területek második legnagyobb városa, ahol a tél 9 hónapig tart, autópályája nincs, a nyári hónapokban csak repülőgéppel vagy hajóval lehet eljutni a városba. Ám nem is ez a legfurcsább. Sokkal érdekesebb, hogy Norilszkot egy magántársaság birtokolja, ezért értelemszerűen csak az teheti be a lábát a városba, akinek a vállalat engedélyt ad.

Post-Soviet visual. Bus N.35 in Norilsk (a city in Russia located above the Arctic Circle). December 30, 2019 pic.twitter.com/NUFZWXIpTN — Soviet Visuals (@sovietvisuals) December 31, 2019

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »