A büntethetőségi korhatár csökkentését követelik Kínában egy országot megrázó eset után

A büntethetőségi korhatár csökkentését követelik Kínában egy országot megrázó eset után

A büntethetőségi korhatár csökkentését kezdték el követelni Kínában, az egész országot megrázó eset után.

A kínai internetezők a büntethetőség alsó korhatárának lejjebb vitelét kezdték el követelni, miután egy 13 éves fiút mindössze három évig tartó rehabilitációra ítéltek egy 10 éves kislány meggyilkolása miatt – írta a Shanghaiist.

A Cai nevű fiú az előző hónapban ölte meg tízéves áldozatát, Dalian városában. A fiú a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az otthonába csábította a kislányt, akit szexuálisan molesztált, majd halálra szúrta. Holttestét egy árokba dobta. A holttestet a lány szülei másnap találták meg – írta a BBC.

Hírdetés

Mivel a büntethetőségi korhatár 14 év Kínában, a gyerek a lehető legsúlyosabb büntetést kapta, amit a jog enged. A döntés hatalmas felháborodást okozott a Weibo kínai közösségi oldalon, ahol a felhasználók a korhatár csökkentését kezdték el követelni.

Az elmúlt egy évben több hasonló eset is történt Kínában. Idén márciusban egy 13 éves fiú az anyját ölte meg egy húsvágó bárddal, miután a nő a fiú szeme láttára fegyelmezésként megölte a kutyáját. A fiú semmilyen büntetést nem kapott.

Tavaly decemberben pedig egy 12 éves fiú ölte meg az anyját, miután fizikai erőszakkal fegyelmezte. A gyereket pár nappal a gyilkosság után szabadon engedték, és visszaküldték az iskolába, mert az ügyészek nem tudtak eljárást indítani ellene.

A kínai törvényhozás most törvénymódosítást fontolgat, amivel lejjebb vinnék a büntethetőségi korhatárt.

(24.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »