A Budaházy-per ítélete elé

Augusztus 30-án lesz a „Magyarok Nyilai” ügy elsőfokú ítélethirdetése. Végre.  Az ügyet ismerve csak a nevetséges és a zavaros jelzőt lehet alkalmazni, hogy finom legyek. Az ügyészség szerint félelmetes terrorlegények, egy valóságos maffia áll a bíróság előtt. Milyen bizonyítékok vannak, hogy 7 év kell egy elsőfokú ítélethez?  Persze ez nem szokatlan.

Budaházy György, akit a PT tagjai martalócnak, terroristának neveznek és életfogytiglanra ítélni akarnak!

A Kulcsár ügy, a Balla Irma gyilkosság ügye. Ha nem komoly dolgokról lenne szó, ha nem emberi sorsokról, akkor szánalmas kabarénak lehet csak felfogni. És ebben főleg az ügyészség és csak utána a rendőrség a sáros. Ismerek olyan esetet, ahol 6 éve lefoglaltak két darab merevlemezt egy házkutatás során. Persze nem klónozták elvitel előtt. Hát abból milyen bizonyíték lehet? Egy gyenge rendszergazda is meg tudja manipulálni, a dátumokkal együtt. És persze hat év után sincs a gyanúsításon kívül semmi. Az információkérésre vagy nincs válasz vagy az, hogy folyamatban van. Egy évekkel ezelőtt készült ostoba, siralmas, zavaros szakvélemény létezik csupán.

Amikor a kapafogú (eposzi jelző) Draskovics miniszter sajtótájékoztatón jelentette be az egyik vádlott számítógépén talált robbantási felvételt, mint perdöntő bizonyítékot, aztán kiderült, hogy az internetről töltötték le és jelentkezett a három középiskolás kémiabarát diák, hogy ők kísérleteztek és semmi köze a jelenlegi vádlottaknak a történésekhez, nevetségessé vált minden és mindenki. A következmény egy normális országban ez minimum lemondást hozott volna magával. De nem. Akkor azt hittem, hogy az ügy szépen elsikkad a háttérben. De nem.  Aztán videofelvételt hoztak elő, mely borzalmas, nagyon veszélyes, instabil (ez fontos !) robbanószerrel megtöltött labdákat mutatott be.  Ekkor is csak nevetni tudtam, amikor a felismerhetetlen és ezáltal beazonosíthatatlan „terrorista „leejti” a labdát és senki nem ijed meg, azt nyugodtan felveszi, és menet közben még vagy kettőt pattogtat vele. Aztán bedobja az azonosíthatatlan gépkocsiba.

Akkoriban az volt az érzésem, hogy a Kormány (az MSZP?) valamiféle rendkívüli állapotra játszik, talán a választások elodázása, de mindenesetre az egyszerű emberek szimpátiájának (elveszett kislány, autóbaleset, vaskorona esetek) megnyerésére törekszik. Az a hisztéria, amit Gyurcsány előadott szlovák robbantani kész terroristákról, az a mesterlövészekkel történő védelem minden volt, amit egy kabaré-előadás csak nyújthat.

Aztán azt hittem, hogy 2010 után is inkább csendben elhal az eljárás. De úgy látszik Budaházy igen csak a bögyében lehet valakinek És ebben az ügyészség asszisztál. Magyarországon az egyik legkorruptabb, bűnözőkkel simán együttműködő szervezet az ügyészség. Na persze a rendőrség sem megy tisztességtelenségért a szomszédba, ha a politika vagy a saját kutya kölyke szindróma belép az ügyekbe.

Nem tudom mi ez a Budaházy féle társaság. Budaházy György számomra szimpatikus volt a Szabadság téri emlékművel kapcsolatban, vezéregyéniségének értékes vonásait mutatta fel a tüntetéseken. Ugyanakkor nagyon naivnak, önmutogatóknak, kicsit zavart lelkületűeknek tűnik számomra, de semmi esetre sem veszélyeseknek. Persze valószínűleg, sőt biztosan manipulálták is, akár kívülről, akár beépített ember segítségével.  Azok a gyenge „robbantások” a néhány ezer forintnyi károkozás bizony nem profi munkára vallanak. Pl. a Szilvásy György nyaralójánál történteket a környéken senki nem tartotta/tartja külső munkának. Inkább balesetnek, a nyári napsütésben szétnyíló és párolgó hígító belobbanásának az alkonykapcsolós-mozgásérzékelős lámpa alatt.

Hírdetés

Végignéztem a vádlotti ügyvédek beszédeit, a vádlottak védekezésének sok-sok órás felvételét. Siralmas. Mármint az, ami az állítólagos vádbizonyítékokat illeti. Egymásnak ellentmondó jegyzőkönyvek, hazudozó tanuk, jogi és ténybeli tévedések, elírások, változó időpontok tömkelege. Mindez csupán a vád (nyomozás, ügyészi munka) szakmai jogi képzetlenségére utal. Sajnos – és ez saját tapasztalatom – az ügyészi kar nagyon gyenge. Mind szakmailag, mind emberileg. De a beképzeltségük, önimádatuk, öntömjénező képességük annál hatalmasabb. Ja és egyik fő tulajdonságuk a mindenáron való bosszúállás. Ha megsértődnek, akkor nem ismernek jogot, tisztességet. És ettől féltem Budaházyékat. Mert az a mundér rosszul értelmezett védelme nevében rossz, azaz igazságtalan ítélet is születhet. Ennek drukkol végeredményben a liberális sajtó a „Húsz évet is kaphat Budaházy „című cikkekkel.

Egy normális jogállamban már régen befejeződött volna teljesen az eljárás max. megrovással vagy kisebb pénzbüntetéssel. Hogy miért tart mégis ennyi ideig, az a nyomozati-ügyészségi munkának köszönhető. A bíróság hozott anyagból dolgozik. Na, nem mindig, de ezt most hagyjuk. Példaként hozható a Jobbik- Kovács Béla kémügy. Az ügyészség szerint a XX. század mesterkémje Kovács Béla. Ha anno a japánok így leplezték volna le és dolgozták volna fel dr. Sorge ügyét, akkor még ma is élne. Persze most tartana a másodfokú statáriális bírósági eljárás felénél…

Hogy stílszerű legyek, Rajkint idézve „válámi ván, de nem áz igazi”. És ezt az információk, a tárgyalás menetét figyelve nem tudom eldönteni. De sok nem lehet, az biztos. Megvezették őket? Lehet. Naiv forradalmárt akartak játszani? Lehet. A bíróság dönt, nem én.

Tudom, hogy a magyar bíróságok működése is sok kívánnivalót hagy maga után (néha elkeserítő színvonalon), de politikai ügyben egy határt talán nem lépnek át. Erre volt példa az utóbbi években a Biszku ügyben és az újvidéki csendőri ügyben. Szóval én bízom benne, hogy értelmes, jogszerű és az állampolgárok normális, azaz a többség számára elfogadható és megnyugtató ítélet születik. A többség fontos kitétel, mert a szokásos horda – ahogy pl. Bayer Zsoltnál – égre fordított torokkal fog vonyítani.

Kívánom, hogy vagy hazai bírósági ítélet vagy strasbourgi bírósági ítélet megfelelően kárpótolja Budaházyt és társait ezért a feleslegesen hosszú és ostoba eljárásért.

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Jegyzet, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »