A britek szemet hunynának a magyar illiberális demokrácia felett

A nők és férfiak közötti fizetési egyenlőtlenség elleni tiltakozásul 25 százalékkal drágábban árulták csütörtökön a Libération című francia napilapot a férfiaknak, mint a nőknek a nemzetközi nőnap alkalmából. A baloldali újság szerkesztőségi cikkében kiemelte, hogy a nők fizetése még mindig 25 százalékkal elmarad a férfiakétól Franciaországban.

Hírdetés

A brit kormány hajlandó szemet hunyni a magyar kormány illiberális politikája felett, ha a Brexit utáni biztonságpolitikai és gazdasági kapcsolatok építéséről van szó – írja Financial Times. A brit gazdasági lap szerint februárban a brit kereskedelmi miniszter, és Boris Johnson külügyminiszter is Magyaroszágra látogatott. Mindketten elismerő szavakkal beszéltek a kétoldalú kapcsolatokról és más nyugat-európai országokkal ellentétben nem tették szóvá a jogállamiság leépítését.

Három orosz újságírónő vádolja szexuális zaklatássla az állami duma egyik bedolyásos képviselőjét – jelenti a BBC. Leonyid Szluckij a Liberális Demokrata Párt tagja és a befolyásos nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottság elnöke. A politikus először perrel fenyegette a vádlóit, aztán bocsánatot kért tőlük. Oroszországban a törvény nem bünteti a szexuális zaklatást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »