A brit uralkodócsalád kimenekítésére is tervet készítettek, ha a Brexit miatt elszabadulna a pokol

A brit uralkodócsalád kimenekítésére is tervet készítettek, ha a Brexit miatt elszabadulna a pokol

Titkos tervet készítenek a hidegháborús forgatókönyvek alapján Nagy-Britanniában az uralkodócsalád evakuálására, amennyiben a Brexit után London zavargások törnének ki – írja a brit sajtó.

A vészterv szerint a brit uralkodó, Edinburgh hercege és az uralkodó réteg több tagja elhagyja a londoni palotát és a nyilvánosság számára ismeretlen helyre távozik. Az evakuációs forgatókönyv eredetileg egy Szovjetunió által indított nukleáris csapás esetére írták.

Hírdetés

Az uralkodóház evakuálásának hidegháborús titkos művelete során az uralkodóház tagjait különböző helyekre szállítanák el, hogy megvédjék őket az ellenségtől. A forgatókönyv akkor lépne életbe, ha megegyezés nélküli Brexit esetén zavargások törnének ki Londonban és az ország más pontjain például az élelmiszerek hiánya miatt.

A Brexitre a brit hadsereg is készülődik: élelmiszereket halmoz fel a bizonytalan időkre. Kérdés, hogy mennyire túlzóak az ilyen lépések, tény azonban, hogy senki sem tudja megjósolni, milyen hatással lesz a kemény Brexit az ország kereskedelmére. A dolgok jelenlegi állása szerint március 29-én Nagy-Britannia megegyezés nélkül kilép az Európai Unióból.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »