A brit rendőrség már legális rablással is foglalkozik

Internet-szerte közröhej tárgyát képezik az Egyesült Királyság különféle rendőri szerveinek rendszeres Twitter-közleményei, amelyekben az utcán elkobzott „fegyvereket” mutatják be. Nemrég egy közbiztonságra veszélyes biciklikerék miatt vettek őrizetbe egy férfit, később pedig iskolás gyerekektől szedték el a ceruzákat azzal, hogy azok 8 centiméternél hosszabbak, tehát fegyvernek minősülnek.

A lancashire-i zsaruk viszont még magasabbra emelték a lécet.

A rendőrkapitányság még január 23-án tette közzé, de az internetezők körében csak ma kezdett terjedni a következő rövid közlemény, amely mellé egy kisebb köteg bankjegy fényképe került, ránézésre négy-ötszáz angol font (kb. 180 ezer forint):

Hírdetés

„3-as csapatunk proaktív járőrözése közben egy gyanús járművet észlelt, amely nem állt meg. A vezetőt őrizetbe vettük, nagy mennyiségű készpénz volt a birtokában. Lefoglalási eljárást kezdeményeztünk. A vezetőnek meg kell győznie a bíróságot, hogy a pénz nem bűncselekményből származik, és ha nem sikerül, majd mi veszünk belőle valami remek új felszerelést.”

Igen, a nagyszerű és szabad Nyugat-Európa már idáig süllyedt. Ha valakinél a rendőr pénzt lát, elveheti tőle, és ha nem tudja bizonyítani, hogy nem követett el bűncselekményt – hol van már az ártatlanság vélelme! – akkor el is búcsúzhat vagyonától. Vagyis a szervek legálisan kirabolhatják az állampolgárokat. A „hőstettet” ráadásul nem is a hagyományos bobbyk, hanem a veszélyes bűnözők elfogására szakosodott fegyveres rendőrök követték el.

A közlemény alatt ezerszám követik egymást a felháborodott kommentek, de mint rendesen, a rendőrség most sem tulajdonít jelentőséget az alattvalók panaszainak. Az ügyről semmilyen további közleményt nem adtak ki, a sajtó sem foglalkozott vele, így nem tudni, az elvetemült pénzrejtegető mivel magyarázta tettét.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »