A brit gyerekek már nem a horrorbohócok, hanem a Gréta-hisztéria miatt sikítanak fel álmukban

A brit gyerekek már nem a horrorbohócok, hanem a Gréta-hisztéria miatt sikítanak fel álmukban

Egy új felmérés szerint minden ötödik brit gyereket az éghajlatváltozással kapcsolatos rémálmok gyötörnek. A kutatás eredményei szerint a Nagy-Britanniában élő gyerekek nagyjából 17 százalékának alvását megzavarják a klímaváltozással kapcsolatos aggodalmak, míg 19 százalékuknál rémálmok formájában jelennek meg ezek a félelmek.

Hírdetés

A londoni székhelyű Savanta-ComRes közvélemény-kutató cég felmérésében kétezer 8 és 16 év közötti gyereket kérdeztek meg. A fiatalok 41 százaléka mondta azt: nem bízik abban, hogy a felnőttekben hatékonyan kezelik a klímaválságot.

Az elmúlt évben fiatalok milliói vonultak az utcákra szerte a világban, felszólítva a politikai vezetőket, hogy tegyenek sürgős lépéseket a klímaváltozás megfékezéséért. Emma Citron londoni gyerekpszichológus szerint a fiatalok egyértelműen félnek az éghajlatváltozástól.

A válaszadók 58 százaléka nyilatkozott úgy: aggódik amiatt, hogy a klímaváltozás milyen hatással lesz az életére.

A felmérés eredményeire reagálva az Amerikai Pszichológiai Társaság közölte, tisztában van a gyerekek körében egyre növekvő "öko-szorongással" kapcsolatos jelentésekkel, de vizsgálatra van szükség a jelenség gyakoriságának meghatározásához.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »