A brazíliai Awi Mello atyát választották a Schönstatt Családmozgalom új elöljárójává

A brazíliai Awi Mello atyát választották a Schönstatt Családmozgalom új elöljárójává

Az 51 éves, brazil származású Awi Mello atyát választotta új legfőbb elöljárójává a nemzetközi Schönstatt Családmozgalom a németországi Vallendárban augusztus 21-én, melynek nagykáptalanja augusztus elején kezdődött. Awi Mello 2017 óta a Római Kúria A Világiak, a Család és az Élet Dikasztériumának titkári tisztét töltötte be.

Awi Mello az argentin Juan Pablo Catoggio atya hatéves mandátumát váltja. Vele együtt választották meg négy új tanácsosát, ugyancsak hatéves megbízatással.

A Rio de Janeiróból származó Awi Mellót 2001-ben szentelték  pappá, miután Santiago de Chilében filozófiát és teológiát tanult, majd az Egyesült Államokban doktorált. Először Brazíliában tanított, majd  különféle lelkipásztori pozíciókat töltött be a Schönstatt Családmozgalomban. 2020 novemberében Ferenc pápa a CAL, a Latin-Amerika Pápai Bizottság tanácsadójává nevezte ki. Awi Mello atya új megbízatása mellett egyelőre még betölti vatikáni titkári tisztségét, amíg átadja azt utódjának.

A Schönstatt Családmozgalom közleménye szerint a közösség vezetősége szeptemberben Rómában folytat majd tanácskozást, ebben az időszakban Ferenc pápa is fogadja az új Schönstatt-elöljárókat.

Hírdetés

*

A nemzetközi apostoli Schönstatt Családmozgalom egy megújulási mozgalom a Katolikus Egyházon belül, amelyet 1914-ben alapított P. Kentenich József és fiúközössége Németországban, a Rajna menti Vallendar város Schönstatt nevű kollégiumában. Kentenich atya palottinus szerzetes és a schönstatti diákotthon spirituálisa, lelkivezetője volt. Az alapítás célja önnevelésük művének felgyorsítása és az új korszak számára egy új keresztény embertípus és közösség kinevelése.

A mozgalomban központi helyet foglal el a Máriával kötött szeretetszövetség, melyet Kentenich atya és közössége kötött 1914. október 18-án. Minden új tag és közösség azáltal lép be a mozgalomba, hogy bekapcsolódik a szeretetszövetségbe. A szeretetszövetség kölcsönösen ígéreteket és elvárásokat fogalmaz meg. Schönstatt nem egy új tanítás vagy módszer, hanem elsősorban új kegyelmi erőforrás, mely a szeretetszövetségből és Mária schönstatti szentélyéből árad ki. A lelkiség három fő tartó oszlopa: a határozott küldetés- és hivatástudat, a Gondviselésbe vetett gyakorlati hit és a kifejezett máriás jelleg.

Forrás és foó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »