A botmixeres Cseh Katalin lemondását követelik

Petíciót indított az életvédő CitizenGo a momentumos Cseh Katalin EP-képviselői mandátumának visszaadását követelve. A szülész-nőgyógyász végzettségű politikus szerintük kegyetlen és vállalhatatlan módon beszélt az abortuszról. „Jóérzésű emberekként betartjuk az emberi minimumokat, és nem vihorászunk mások halálán, nem gúnyolódunk más emberek erőszakos halálának botmixerhez való hasonlításán” – írják.

„A Momentum Mozgalom új európai parlamenti képviselőjét, Cseh Katalint a legkisebb gyermekek tragédiájáról szóló kegyetlen és vállalhatatlan társalgásban való tevékeny részvétele miatt felszólítjuk, hogy kérjen bocsánatot és mondjon le képviselői mandátumáról” – írja legújabb petíciójában a CitizenGo. Az online keresztény szervezet a Momentum elnökét, Fekete-Győr Andrást arra kéri, pártja nevében haladéktalanul határolódjon el képviselője idézett kijelentésétől, és szólítsa fel őt lemondásra. A Citizengo.org oldalon aláírható kezdeményezést azzal indokolják, hogy Cseh Katalin és a feminista újságíró, Papp Réka Kinga a Klubrádióban néhány éve gyomorforgató eszmecserét folytattak az abortuszról.

Idézik is a beszélgetést, amelyben Cseh Katalin a terheségmegszakítás klasszikus sebészi módját említi, amire Papp Réka Kinga rávágja: „köznyelvi nevén botmixer”. Cseh Katalin nevetve azt mondja, „hát igen, ezt még nem hallottam”, erre Papp Réka Kinga úgy reagál: „Komolyan? Közszájon forog.” Cseh Katalin pedig tovább nevetgélve kijelenti: „majd elterjesztem én is a kis körömben.” A két nő a vákuumos kiszívással végzett abortuszról beszélt, amelynek során a méhbe egy szívócsövet vezetnek, amelynek szívó-vágó vége feldarabolja a babát.

Hírdetés

A CitizenGo szerint Cseh Katalin megnyilvánulása kegyetlen és vállalhatatlan, mivel a születendő emberek erőszakos halálán való gúnyolódáshoz csatlakozott, és okot ad a közélettől való távozásra. „Jóérzésű emberekként betartjuk az emberi minimumokat, és nem vihorászunk mások halálán, nem gúnyolódunk más emberek erőszakos halálának botmixerhez való hasonlításán” – írják.

Az 1988-ban Montréalban született Cseh Katalin egyébként orvos, szülész-nőgyógyász, bár csak két évig dolgozott ebben a szakmában rezidensként. A Momentum alapító tagja, de már a Momentum megalapítása előtt az Európai Liberális Fiatalok (LYMEC), az ALDE ifjúsági szervezetének tagja volt, de feltűnt több más nemzetközi liberális szervezetben is. Most, az EP-választás után Facebook-oldalán közölte: „A mi megválasztásunkkal nem unatkozó Twitter-huszárokat, nem nyugdíj előtt levezető politikusokat és nem is a kényelmes brüsszeli életben dőzsölő aranyifjakat juttattak mandátumhoz a választók, hanem egy bivalyerős nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező, elképesztően motivált, hazánk európai jövőjéről tűpontos vízióval rendelkező csapatot.” Arról, hogy egyébként mennyire ismeri a magyar nők mindennapjait, sokat elmond, hogy a HVG-nek adott interjúban közölte: „Azon is dolgozni kell, hogy ne vegyen egy nő mindennap három új szettet, ez fenntarthatósági szempontból fontos.”

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »