A Böszme aljas húzása

A Böszme aljas húzása

Saját képmására formálja Gyurcsány a budapesti ellenzéket.

A Demokratikus Koalíció jó kukásautó módjára zabálja fel a magyar közélet balliberális szemetét, ám a bendője még közel sem telt meg. Most a miniatűr párttá zsugorodó MSZP mammutjait szipkázta el és állította a nemzeti elkúrás népfrontjának soraiba, így lassan-lassan megkezdődhet Budapest gyurcsányizálódása.

Alaposan izzadhatott KariGeri tenyere csütörtök délután, amikor bokros teendői közepette felcsapta laptopját és az Index címlapja öles betűkkel üvöltötte az arcába:

két budapesti MSZP-s polgármester átáll Gyurcsányékhoz.

Bár elsőre bizonyosan nem rengette meg a főpolgármester világát a hír, amikor elkezdett lamentálni a dolgon, biztosan bepössentett egy kicsit. Szaniszló Sándor és Kiss László gyurcsányi fordulata ugyanis azt jelenti, hogy a Demokratikus Koalíciónak jelentősen megnő a szerepe a 33 főt számláló fővárosi közgyűlésben:

Hírdetés

az MSZP-nek eddig hét, a DK-nak négy kiváló pártkatona alkotta a frakcióját a fővárosban, ez az arány most 5-6-ra módosul a DK javára. Az erővonalak tolódásával eldőlt: Karácsony Gergely attól a szent perctől kezdve, hogy Szaniszló és Kiss hivatalosan is beállnak Gyurcsányné szoknyája mögé, már nem vihet végig semmit a DK-frakció igenlő bólogatása nélkül a közgyűlésben.

Kiss Lászlót Óbudán, Szaniszló Sándort a XVIII. kerületben választották meg polgármesternek szoci színekben még tavaly októberben, mindketten ősidők óta szolgálták nagy lelkesedéssel a szocialista pártot. Mivel az MSZP pártszabályzata leszögezi, a kettős párttagság náluk nem játszik, így automatikusan megszűnik párttagságuk, amint a DK keblére öleli őket. A polgik hivatalosan azzal indokolták a váltást, hogy a Dobrev nagyasszony vezette DK sokkal inkább kielégíti politikai ambícióikat, mint a már csak nevében létező szocialista viccpárt, de persze itt azért többről van szó.

Kiss és Szaniszló is egyértelmű politikai pályafutásuk meghosszabbítását remélik Gy. Ferenctől, ami jól mutatja, ki is az ellenzék valódi vezére. És ami ma még csak Budapest, az holnap talán az egész ország. Nem árt, ha nyitva tartjuk a szemünket.

Dorogi László – https://jp.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »