A bosnyák szurkolók is üvöltöttek az izraeli himnusz alatt – mert odáig nem ér el az "uzsorás" keze

A bosnyák szurkolók is üvöltöttek az izraeli himnusz alatt – mert odáig nem ér el az "uzsorás" keze

Pénteken Zenica városában játszották le a Bosznia-Hercegovina – Izrael Európa-bajnoki labdarúgó selejtező mérkőzést, amelyen a bosnyákok 3:1-re nyertek. Mint az Izrael elleni mérkőzéseken általában a találkozót tegnapelőtt is heves Izrael-ellenes, illetve Palesztina melletti tüntetés kísérte, előzte meg – számol be a one.co.il izraeli sporthírportál.

A mérkőzés előtt a bosnyák ultrák – mintegy háromezer szurkoló – a stadion felé menetelve az úttestre leterített hatalmas izraeli zászlón lépdeltek keresztül, miközben azt skandálták, hogy "Palesztina, Palesztina!" Amint a mellékelt videón is látható és hallható, az izraeli himnusz alatt szinte az egész stadion üvöltött, Palesztinát éltette, Izrael- és zsidóellenes jelszavakat kiabált. (Megjegyezzük, hogy Zenicában tegnapelőtt a bosnyákok az izraeli himnusz bejátszása alatt jóval hangosabban és határozottabb tiltakoztak, mint a magyarok azon az emlékezetes Puskás Ferenc-stadionbeli mérkőzés előtt – J. K.)

Az izraeli one.co.il című sporthírportál beszámolója szerint a pályára lépő izraeli játékosokat a nézősereg a "Juden, Juden!" kiáltással és nemzetiszocialista karlendítéssel fogadta. Később a lelátókról is újra meg újra felharsant a "Palesztina, Palesztina!" Az izraeli politikai és sportélet hangadói máris követelik a bosnyákok példás megbüntetését a tegnapelőtti mérkőzés előtt és alatt történt szurkolói megnyilvánulások miatt. Abban azonban nem vagyunk biztosak, hogy a Bosznia-Hercegovinát esetleg elmarasztaló FIFA-döntést majd a Bosnyák Labdarúgó Szövetség vezetősége is olyan helyesléssel fogadja, amiképpen tették ezt a magyar zászlót a stadionokból kitiltó MLSZ árulói a magyarokat sújtó döntést követően.

Hírdetés


Izraeli zászló horogkereszttel 2014-ben

Tavaly ősszel a Bosznia-Izland Eb-selejtező mérkőzést az izraeli Erez Gurion vezette, s a zsidó bíró "tiszteletére" a bosnyák szurkolók a lelátón fejük fölé emeltek egy középütt horogkereszttel díszített izraeli zászlót. Később a szurkolók elmondták, hogy így tiltakoztak az izraeli hadsereg 2014 nyarán a Gázai övezet ellen végrehajtott hadjárata ellen. A FIFA ezért a cselekedetért végül is 7500 euróra büntette a házigazda bosnyákokat, amit Izraelben keveselltek, mert nem tartották elég elrettentőnek.

J. El-Kudszi – Kuruc.info

Agyrém: már a magyar zászlókat és sálakat is elkoboztatták a szurkolóktól Csányiék

Magyar győzelem Helsinkiben – hosszú idő után valóban reális az esély az Eb-szereplésre

Újabb (Pi)Csányi-döntés: a székely zászlót is kitiltotta az MLSZ – a "Vesszen Trianon!" már korábban is bűn volt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »