A borult részeken szállingózhat a hó

Időjárási helyzet Európában: Európában a Brit-szigetek felett lévő anticiklon délebbre tolódott, pereme a Kárpát-medence térségéig ér. Emiatt kontinensünk középső részén száraz, hideg levegő, nyugodtabb időjárás jellemző, a reggeli órákban pára, illetve köd is képződik. A Mediterráneumban, Skandinávia északi részén és a Kelet-európai-síkság fölött ciklonális tevékenység okoz mozgalmasabb, csapadékos időjárást. Az északi tájakon havazás a jellemző, míg délnyugaton eső, zápor a meghatározó, inkább csak a Balkán északi részén, illetve a magasabban fekvő helyeken havazik.
   
A Kárpát-medencébe szerda estig egyre szárazabb, hidegebb levegő érkezik, melynek köszönhetően a felhőzet mértéke is csökken.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: Éjszaka a délnyugati, déli harmadban továbbra is felhősebb lesz az ég, másutt túlnyomóan derült idő várható. Utóbb említett tájakon szerda kora délelőttig maradhatnak még kisebb körzetekben felhők, majd ott is, mint másutt derült, napos idő lesz a jellemző. A borult részeken szállingózhat a hó, de számottevő csapadék nem várható. A légmozgás jobbára mérsékelt marad.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -12 és -6 fok között alakul, a fagyzugokban ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 0 és +4 fok között várható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »