A börtönből küldött fenyegető videót egy rab

A börtönből küldött fenyegető videót egy rab

A börtönkosztra, a patkányokra panaszkodott Facebook-bejegyzéseiben egy Sopronkőhidán fogva tartott elítélt, máskor pedig azzal dicsekedett, hogy olyan jó zárkája van, hogy a kint élők is megirigyelnék.

A kigyúrt férfi videókat és fotókat is feltöltött a közösségi oldalra, pedig rabok nem tarthatnak mobiltelefont maguknál, ezt elvileg a rendszeres zárkaellenőrzésekkel is próbálják kiszűrni a fegyőrök.

Az ügyről a Blikk írt elsőként. A lap úgy tudja, a fogva tartott férfi 12 éves fegyházbüntetését tölti a sajtóban csak pécsi kézigránátos ügyként elhíresült támadásban való részvétel miatt, amelyben két ember vesztette életét 2008-ban.

Hírdetés

A Facebook-posztok legijesztőbb darabja az a videó, amelyben az elítélt egy ismerősét fenyegeti meg halálosan, és több millió forintot követel tőle vissza. A trágár, csak 18 éven felüliek számára ajánlott üzenetet a férfi jelenleg is aktív, bár egy ideje nem frissülő oldalán lehet megnézni.

A lap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is: a BVOP szóvivője szerint az elítélt profilját a létrehozást követő néhány órán belül észrevették, és „megtették a szükséges lépéseket”. Az országos parancsnokság egyúttal belső vizsgálatot is indított az ügyben, hogy kiderítsék, az ellenőrzések ellenére miként juthatott mobilhoz a rab.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »