A boncolási jelentés szerint a Minneapolisban meggyilkolt George Floyd koronavírus-fertőzött volt

A boncolási jelentés szerint a Minneapolisban meggyilkolt George Floyd koronavírus-fertőzött volt

George Floyd, akinek halála miatt tízezrek tüntetnek az amerikai nagyvárosokban már több mint egy hete, a boncolási jelentés szerint koronavírus-fertőzött volt.

A húszoldalas kórboncnoki jelentés szerint Floyd szívrohamba halt bele, amit az idézett elő, hogy az egyik rendőr rátérdelt a nyakára. A törvényszéki kórboncnok gyilkosságnak minősítette az esetet.

A jelentésben az is benne van, hogy Floydot április 3-án pozitívan tesztelték COVID-19-re, de az afroamerikai férfi tünetmentes volt. A jelentésben az is benne volt, hogy a tüdeje egészségesnek tűnt, de koszorúerei összeszűkültek.

Hírdetés

Az is kiderült, hogy Floyd metamfetamint is fogyasztott a halála előtt, de ez nem állt összefüggésben a halála körülményeivel. A jelentés azonban azt is megjegyzi, hogy fentanil is volt a szervezetében, ami opioid hatású fájdalomcsillapító és légzésnehézségeket okozhat.

George Floyd a múlt hét hétfőn állította elő négy rendőr Minneapolisban pénzhamisítás okán. Megbilincselése után hassal a földre fektették, majd az egyik rendőr rátérdelt a nyakára. Floyd hiába mondta, hogy nem kap levegőt, a rendőrök ügyet sem vetettek rá. A rendőrségi jelentés először úgy fogalmazott, hogy egy ember egészségügyi problémák miatt meghalt eljárás közben.

Az ügy felszínre hozta a hosszú ideje lappangó szegregációs problémákat Amerikában, tüntetések kezdődtek, amelyek aztán baloldali radikális csoportok aktív közreműködésének köszönhetően erőszakos megmozdulásokba, fosztogatásokba majd gyújtogatásba csaptak át. Minneapolisból napok alatt szétterjedt a tüntetéshullám Amerika legtöbb nagyvárosába.

Teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »