A BMW-ben élőző oláhoknak is a vérében volt a vezetés – ismét halált okozott az új román nemzeti sport

Őrizetbe vették hétfőn Romániában azt a 39 éves gépkocsivezetőt, aki előző délután három ember halálával és másik három súlyos sérülésével végződött balesetet okozott egy Facebook-közvetítés kedvéért rendezett száguldozással.

A Tulcea megyei férfi feltehetően a BMW típusú sportkocsi képességeivel akart hencegni a járműben ülő két ismerőse, illetve egyikük Facebook-követői előtt, ugyanis a hátsó ülésen lévő utas a közösségi oldalon élőben közvetítette az ámokfutást, amelyre az elöl ülő utas is biztatta a sofőrt. A lakott területen is hatalmas sebességgel haladó gépkocsi Vacareniben egyszerűen lerepült az útról, átszakított egy kerítést, és halálra gázolt egy 79 éves nőt, egy hároméves gyermeket, és súlyos sérüléseket okozott annak 33 éves várandós anyjának is.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftelem.ro%2Fvideos%2F634129520407192%2F&show_text=0&width=266

A várandós nőt csak nehezen tudták kórházba juttatni. Útközben a mentősöknek még sikerült egyszer újjáéleszteni, ám a galaci kórházban belehalt sérüléseibe. Az orvosoknak a magzat életét sem sikerült megmenteniük.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FComunitateaPentruGalati%2Fposts%2F507264903341661&width=480

A balesetet okozó sofőr könnyebben, két utasa súlyosabban sérült meg: mindannyian elmenekültek a helyszínről. Őrizetbe vételekor a sofőr vérében literenként 0,14 milligramm alkoholt mutattak ki.

Hírdetés

Romániában a kormány éppen hétfői ülésén készül rendelettel megduplázni az okostelefonok autóvezetés közbeni használatáért kiszabható bírságot. Az országban ugyanis a tiltás és hatósági figyelmeztető kampányok dacára egyre gyakoribbak azok a súlyos balesetek, amelyek a vezetés közbeni népszerűséghajhászó Facebook-közvetítések rohamosan terjedő divatjával hozhatók összefüggésbe.

(MTI nyomán)

180-nál "élőzött" egy cigány(képű) román audis – ezzel meggyilkolta a szembejövő autóban utazó 9 éves kislányt

Megdőlt a román sebességrekord, 276 km/h-nál fotózták le a rendőrök az Audi R8-ast

Oláh Facebook-kultúra: a jogosítvány nélküli apa élőben közvetítette, hogy vezet helyette a hatéves kislánya

Kilenc fajtársa halálát okozta Ceglédbercelnél egy idióta romániai cigány facebookozása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »