A BLM szerint Abraham Lincolnnak nem számítottak a fekete életek

A BLM szerint Abraham Lincolnnak nem számítottak a fekete életek

Abraham Lincoln már nem számít a „rabszolgákat felszabadító hősnek” az amerikai négerek és liberálisok körében.

A San Francisco-i Egységes Iskolakörzet (San Francisco Unified School District) átnevezte az Abraham Lincoln nevét viselő középiskoláját (Abraham Lincoln High School), mert szerintük a néger rabszolgákat felszabadító amerikai elnök számára „nem voltak fontosak a fekete életek” – számolt be a Post Millennial kanadai oknyomozó portál, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.

Hírdetés

A döntés kapcsán felmerülhet bennünk, hogy vajon az iskolakörzet vezetése valamiféle szélsőliberális alternatív univerzumban él-e, ahol nem Abraham Lincoln a négerek felszabadításáról elhíresült elnök. A valóság azonban az, hogy ez a cselekedet sem elegendő a Black Lives Matter elvakult hívei szerint. Döntésüket mégpedig azzal indokolták, hogy mivel Lincoln elfogadta az amerikai köztulajdon intézményét megalapító törvényt és az Egyesült Államokat átszelő vasúthálózat megépítéséről szóló törvényt, és mint fogalmaznak „ez nem azt mutatja, hogy a fekete életek számítottak neki”.

„Abraham Lincolnt nem tekinti akkora nagy hősnek minden amerikai (…), mivel az intézkedései többsége károsnak bizonyultak számukra [a színes bőrűek egy része számára az iskolakörzet szerint]” – fogalmaztak. Így hát szerintük az „afroamerikaiak” egyik legnagyobb hőseként számontartott elnök nem érdemes többé arra, hogy a fennhatóságuk alatt lévő közintézmények a nevét viseljék.

Nem árt vigyázni: a végén még kiderül, hogy Martin Luther King is a fehér felsőbbrendűség szolgálatában állt.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »