A BKV-vezérkar szeme láttára törték össze a vadiúj trolit – az eladóval fizettetnék ki a kárt

A BKV-vezérkar szeme láttára törték össze a vadiúj trolit – az eladóval fizettetnék ki a kárt

Akár egy vígjátékban, az ünnepélyesen felsorakozott BKV-vezérkar szeme láttára törte össze egy BKV-s dolgozó a társaság még át sem vett új trolibuszát. A kínos incidens óta dugdossák a törött járművet a troligarázsban, és próbálják elsikálni az ügyet. De ez nem is lesz olyan egyszerű – írja a Blikk.

Ez az első darabja azon Solarisoknak, amelyekre lecserélnék az állandóan lerobbanó régi budapesti trolikat.

A nyilvános bemutató előtt nézte meg a BKV felső vezetése az új gyöngyszemet, később pedig Tarlós István főpolgármester parádézott volna az új villanybusszal szabadsága után egy sajtótájékoztatón, ha nincs a baleset.

Csaknem a BKV teljes vezetése kikocsizott a Hungária körúti troligarázsba, hogy szemügyre vegyék és kipróbálják a Solarist. A troliüzemág egyik vezetőjének kollégájára bízták a feladatot, hogy menjen egy kört a járgánnyal. V. István korábban hivatásos trolivezető volt, ám vagy tíz éve nem ült ilyen volán mögött, kijött a gyakorlatból, és a baleset idején nem is volt érvényes engedélye. Ezért vagy a lámpaláz miatt, a sofőr az ünneplő igazgatóság szeme láttára beletolatott egy oszlopba – írja a bulvárlap.

Hírdetés

Úgy tudják, a kár mintegy 3 millió forint. Nem tudni, kinek kellene állnia a számlát, a biztosítás ugyanis nem érvényes akkor, ha megszegik az előírásokat, ha például vezetői engedély nélküli sofőr okozza a balesetet.

Másfél hónapja törik a fejüket a társaság illetékesei, hogyan sikálják el az ügyet, és próbálják mégis valahogyan kifizettetni a biztosítóval a számlát. A helyzetet bonyolítja, hogy a járgány tulajdonosa még nem a BKV, hanem a gyártó cég, hiszen kipróbálni, bemutatni szállították ide a trolit. A közlekedési társaság vezetése azért is gondban van, mert lassan visszaérkeznek szabadságukról a főváros vezetői, és be kellene mutatni a a budapestieknek a Solarist, de így nem lehet. A trolit jobb híján most a garázsban dugdossák a kíváncsi szemek elől.

A BKV a lap megkeresésére elismerte a balesetet, de állításuk szerint a sofőrnek volt vezetői engedélye, a kár pedig a troli eladóját terheli.

A BKV válaszában így fogalmazta meg azt, hogy a troli oszlopnak ment:

2015. 07. 01-jén a jármű forgalomba helyezéséhez szükséges vizsgálatok elvégzéséhez a Solaris T18 típusú csuklós jármű mozgatása vált szükségessé. Mozgatás során a járművel kis sebességgel tolattak, mely művelet alkalmával a kocsiszekrény hátulja idegen tárgynak ütközött. A járművet a BKV Zrt. típusengedéllyel rendelkező kollégája vezette a trolibusz szállítójának megbízásából.

Az eladó, a tulajdonos és az üzemeltető közötti megállapodás értelmében a járművek tesztelése, ellenőrzése, valamint vizsgálata során bekövetkező eseményekért és károkért az eladó köteles helytállni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »