A biztonsági szakértő figyelmeztet az üres benzinkutakkal kapcsolatban

A biztonsági szakértő figyelmeztet az üres benzinkutakkal kapcsolatban

A kis benzinkutak országszerte már több tucat esetben küzdöttek benzin- vagy naftahiánnyal. Mindez új veszélyeket szül!

A benzinhiányra figyelmeztető felirat először Bakabányán (Pukanec) jelent meg a Lévai járásban. Később több kisebb benzinkút is követte példájukat, és a beszállítással kapcsolatos problémákra hivatkoztak. Itt meg kell jegyezni, hogy saját beszállítóik vannak, mint például az OMV, a Shell vagy a Slovnaft , akik nem jelentettek hiányt.

Hírdetés

Juraj Zábojník biztonsági elemző arra figyelmeztet, hogy a benzinkutak környékén élőknek fokozottan figyelniük kell és szemmel kell tartaniuk autóik tartályait, mert várhatóan megnő a tartályokból történő benzinlopások száma. Arról nem is beszélve, hogy a benzin ára két napja már valahol meghaladta a 2 eurós literenkénti árat.

A bűnözés olyan, mint a világjárvány. Amint a funkcionális folyamatok meghibásodnak, az azonnal szedi áldozatait. Feltételezhetjük, hogy ha sok családot érintő nehéz gazdasági időszak előtt állunk, akkor az élelmiszerek és az üzemanyag árának gyors emelkedése sok polgár számára olyan, nem megszokott életkörülményeket teremt, amelyekhez nem voltak hozzászokva, és ez különböző típusú bűncselekményeket eredményezhet” – tette hozzá.

(plus7dní)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »