A bizonytalan világban egy biztos hely Magyarország

Roger Scruton, a világhírű brit konzervatív filozófus adott interjút a Mandinernek. Szerinte Le Pen nemzeti érzelmű szocialista, Merkel okos manipulátor, Macronról még nincs véleménye, Donald Trumpot viszont kedveli. Scruton a genderszakon végzettekről azt gondolja, ők is lehetnek hasznos tagjai a társadalomnak, ha például utcaseprőnek állnak.

„Minden olyannyira illékony, bizonytalan ma már. Magyarország az egyetlen hely, ami nem bizonytalan” – mondta Roger Scruton a Mandinernek.

A Nagy-Britanniában nemsokára esedékes parlamenti választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy meglepetésként érné, ha nem a toryk nyernének, mivel a Munkáspártban a káosz uralkodik jelen pillanatban. De mostanában semmit nem lehet biztosra venni, senki nem gondolta, hogy bekövetkezik a Brexit, vagy hogy Trump nyeri az amerikai választásokat – tette hozzá.

Hírdetés

Scruton szerint ugyanis csak a toryk lesznek képesek levezényelni a Brexitet, ezért bízik abban, hogy ők fognak nyerni. Bár szimpatizál Theresa May-jel, nem tartja igazán karizmatikus figurának. Nem egy showman – állította. “Lépésről lépésre halad, és helyre teszi a dolgokat. De mostanában, meg kell mondjam, nem nagyon találni igazán nagy formátumú politikusokat.”

Beszélt többek között arról is, hogy miért gondolkoznak a politikusok klisékben, ami megbocsátható. Hiszen egy olyan politikust, aki a teljes igazságot mondja, sosem választanának meg. Reménytelen, hogy bárkit megválasszanak, aki egyenesen beszél a bonyolult valóságról – magyarázta az interjúban.

A teljes interjút itt olvashatja el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »