A bíróság vezetője lett a Hunnia-ügy jogszerűtlen elsőfokú ítéletét meghozó bíró

A bíróság vezetője lett a Hunnia-ügy jogszerűtlen elsőfokú ítéletét meghozó bíró

Talán emlékeznek még az ügyünket követők arra, hogy a másodfok által később hatályon kívül helyezett igazságtalan és megalapozatlan elsőfokú ítéletünk írásba foglalása körül miféle anomáliák voltak.

Hogy az ítélet nem született meg a tanácsvezető bírónő, dr. Kenéz Andrea bírói státuszának 2017. április 30-ai megszűnése után se még hetekig.

Hogy a végül 2018. május közepén „valahonnan előkerült” ítélet miféle szakmai színvonaltalanságon mozgott.

Hogy az ítéletírás körüli anomáliák miatt még ügyészségi nyomozás is indult, melynek során kihallgatták az elsőfokú eljárás másik bíráját dr. Nyilas Leventét, aki elismerte, hogy utólag „belenyúlt” az ítéletbe (bár állítása szerint „csak stilisztikailag”).

Ekkoriban a Fővárosi Törvényszék elnöke dr. Fazekas Sándor volt.

Hírdetés

Az ominózus ítéletet a másodfok 2018. április 19-én helyezte hatályon kívül és utalta vissza első fokra. Az új eljárás 2018 őszén meg is indult.

Miközben a kétes elsőfokú ítélettel kapcsolatban az ügyészségi vizsgálat még folyt, 2019. júniusában dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) akkori vezetője új elnököt nevezett ki a Fővárosi Törvényszék elére dr. Tatár-Kis Péter személyében. Az új elnök aztán 2019. október 1. napjától kinevezte a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiuma kollégiumvezető-helyettesévé dr. Nyilas Leventét.

Már ez abszurd, hogy az ügyünket jelenleg újratárgyaló dr. Ignácz György bírónak így a felettesévé vált dr. Nyilas Levente. De még ezt is lehetett fokozni…

2019. december 10-én az Országgyűlés megválasztotta az OBH új elnökének dr. Senyei György Barnát. Senyei úr pedig 2020. december 15. napjától kinevezte dr. Nyilas Leventét a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettesévé.

Így jelenleg az a dr. Nyilas Levente a Fővárosi Törvényszék vezetője – és így az itt újra első fokon folyó ügyünk bírájának elöljárója -, aki mind az elsőre való megalapozatlan elítélésünkben, mind az ezen ítélet írásos indoklásának megszületése körüli anomáliákban érintett. Mire számítsunk ezután???

Ui: Nyilas bírónak ráadásul már volt régebben is egy teljesen megalapozatlan, politikailag elfogult ítélete Budaházy Györggyel szemben az emlékezetes EU NEM-plakátok kapcsán, amit végül megváltoztattak másodfokon, és Budaházyt bűncselekmény hiányában felmentették.

(Forrás: Budahazy.blogspot.com)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »