A bíróság üzenete cigányainknak: nyugodtan kipakolhatjátok a mentőautót, miközben a személyzet újraéleszt, úgysem kerültök börtönbe

Bíróság elé állították azt a 28 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt egy segélyhívásra érkező mentőautóból értékeket tulajdonított el, mialatt a mentőápolók egy beteg újraélesztésén dolgoztak.

Mint arról beszámoltunk: augusztus 7-én az Országos Mentőszolgálat munkatársai segélyhívásra érkeztek a XXIII. kerület, Tájkép utcai ingatlanhoz, ahol leparkoltak a mentőautóval, majd a beteg segítségére siettek. A mentőautó központi zárja azonban nem működött megfelelően, ezért a jármű lezárásakor a vezető felőli ajtó nem záródott be.

A vád szerint, a 28 éves férfi – mialatt a mentőápolók a beteg újraélesztésén fáradoztak – odalépett a parkoló mentőautó jobb oldali lezárt ajtajához, majd miután azt nem tudta kinyitni a vezető felőli ajtóhoz ment, ami azonban a fenti zárhiba miatt kinyílt. Ezután behajolt a gépjárműbe és onnan eltulajdonította a mentőautóban használt GPS-készüléket tartóval és töltővel együtt, valamint az Országos Mentőszolgálat rádiókészülék töltőjét.

A terhelt cselekményét egy közelben lakó szemtanú figyelemmel kísérte, majd számon is kérte rajta a lopást, aki azonban ekkor elmenekült a helyszínről.

A vád szerint a férfi 2015 nyarán ezen túlmenően több különböző vagyon elleni bűncselekményt követett el Budapest XX. és XXI. kerületeiben.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága által lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit pénteken gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért a 28 éves férfit 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet a fellebbezések folytán nem jogerős. Az ügyészi fellebbezés végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányul.

(HVG – Police.hu nyomán)

Korábban írtuk: Kisiklott integráció Soroksáron: a mentősök épp újraélesztettek, mikor feltörték autójukat

Emlékeztetőül: Így kell két hét alatt rendet tenni: öt év elteltével hat visszaesőre alkalmazták a három csapást


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »