A bíróság előtt dobálta el a zsákmányát a román rabló Kecskeméten

A bíróság előtt dobálta el a zsákmányát a román rabló Kecskeméten

A bíróság előtt dobálta el a zsákmányát a román rabló Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy román állampolgárságú férfit, aki a vád szerint 2021. február 19-én, este, Kecskemét belvárosában leütött és kirabolt egy férfit, de a zsákmányát a menekülése közben eldobálta.

Hírdetés

A vád szerint a román állampolgárságú vádlott 2021. február 19-én, este, Kecskemét belvárosában, a Bethlen körút és a Rákóczi út kereszteződésében észrevett egy férfit, aki egy jelzőlámpánál állt. Megszólította a sértettet, aki azonban nem akart beszédbe elegyedni vele. A vádlott követni kezdte a Vak Bottyán utca felé a férfit, közben beszélt hozzá, pénzt kért tőle.

Amikor a sértett nem adott pénzt, a vádlott hirtelen bal ököllel tarkón ütötte a férfit, aki emiatt a földre esett, emiatt könnyebb sérüléseket szenvedett. A vádlott ezután elvette áldozatától a táskáját és elfutott vele a járásbíróság épülete felé. Futás közben elkezdte átnézni a zsákmányolt táskát, hogy van-e benne pénz. A táskában azonban nem volt pénz, ezért a táska tartalmát a rabló a menekülése közben folyamatosan eldobálta, végül a táskától is megszabadult.

A táskában pendrive-ok, USB kábel, zsebkendők és egyéb dolgok voltak összesen 11 000 forint értékben.

A kecskeméti rendőrök az eldobált dolgokat lefoglalták és néhány órán belül őrizetbe vették a rablótmajd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a vádlottat 2021. március 16-án állította bíróság elé rablás bűntette miatt. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész hosszabb tartamú börtönbüntetés, valamint kiutasítás kiszabása céljából fellebbezett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »