A bevándorláspártiak újra támadják Magyarországot

A bevándorláspártiak újra támadják Magyarországot

ElutasĂ­tottuk a kettős mĂŠrcĂŠt, ĂŠs Ăşjra felhĂ­vtam a figyelmet arra, hogy olyan hatĂĄrozatrĂłl beszĂŠlĂźnk, ami maga is sĂŠrti a jogĂĄllamisĂĄgot – mondta Varga Judit.

Varga Juditot az ĂĄltalĂĄnos Ăźgyek tanĂĄcsa hallgatta meg a MagyarorszĂĄggal szemben indĂ­tott 7. cikk szerinti eljĂĄrĂĄsrĂłl. ImmĂĄr tĂśbb mint egy ĂŠve politikai boszorkĂĄnyĂźldĂśzĂŠs folyik MagyarorszĂĄg ellen, amelynek oka egyĂŠrtelmĹąen az, hogy a magyarok tĂśbbszĂśr is nemet mondtak a migrĂĄciĂłra. A meghallgatĂĄs a bevĂĄndorlĂĄspĂĄrtiak bosszĂşhadjĂĄratĂĄnak Ăşjabb ĂĄllomĂĄsa volt – jelentette ki.

HozzĂĄtette: nagy lĂŠpĂŠst tettek előre, hogy megvĂŠdjĂŠk MagyarorszĂĄgot. JĂłl ismert, alaptalan, hazug, valĂłsĂĄgot nĂŠlkĂźlĂśző vĂĄdak ismĂŠtlődtek a bevĂĄndorlĂĄspĂĄrti, liberĂĄlis elit rĂŠszĂŠről, amelyet folyamatosan visszhangoz a liberĂĄlis, főkĂŠnt nyugat-eurĂłpai mĂŠdia – kĂśzĂślte az igazsĂĄgĂźgyi miniszter.

„TĂŠtelesen cĂĄfoltunk minden vĂĄdat ĂŠs hamis ĂĄllĂ­tĂĄst. Minden jogi kĂŠrdĂŠst tisztĂĄztunk. ElutasĂ­tottuk a kettős mĂŠrcĂŠt, ĂŠs Ăşjra felhĂ­vtam a figyelmet arra, hogy olyan hatĂĄrozatrĂłl beszĂŠlĂźnk, amely maga is sĂŠrti a jogĂĄllamisĂĄgot” – mondta Varga Judit.

Hírdetés

MagyarorszĂĄg ellen egy nem lĂŠtező hatĂĄrozat alapjĂĄn folyik eljĂĄrĂĄs, az EurĂłpai Parlament bevĂĄndorlĂĄspĂĄrti tĂśbbsĂŠge ugyanis jogsĂŠrtő mĂłdon fogadta el azt tavaly szeptemberben. Az eljĂĄrĂĄs sĂŠrti az EurĂłpai UniĂł mĹąkĂśdĂŠsĂŠről szĂłlĂł szerződĂŠst ĂŠs az EurĂłpai Parlament eljĂĄrĂĄsi szabĂĄlyzatĂĄt – kĂśzĂślte.
A jogĂĄllamisĂĄgi vita kevesebb politikai fĂłkuszt ĂŠs tĂśbb szakmai odafigyelĂŠst igĂŠnyelne. Ha az eljĂĄrĂĄs nem politikai megrendelĂŠsre zajlana, azt akĂĄr azonnal le lehetne zĂĄrni – mondta Varga Judit. MagyarorszĂĄg ĂŠvszĂĄzadok Ăłta vĂŠdi EurĂłpĂĄt, vĂŠdi a keresztĂŠny kultĂşrĂĄt, az eurĂłpai identitĂĄst, az eurĂłpai ĂŠletmĂłdot. Egy ilyen tagĂĄllamot nem tĂĄmadni, hanem tĂĄmogatni kellene – tette hozzĂĄ az igazsĂĄgĂźgyi miniszter.

Az Európai Parlament 2018 szeptemberében állásfoglalást fogadott el, amelyben azt javasolta, hogy a tanács az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének 1. pontja alapján állapítsa meg: Magyarországon fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy sérülnek az EU alapértékei.

A Sargentini-jelentĂŠst ĂŠs annak elfogadĂĄsĂĄt a magyar kormĂĄny politikailag motivĂĄlt bosszĂşnak nevezte, amivel az EurĂłpai Parlament „bevĂĄndorlĂĄspĂĄrti tĂśbbsĂŠge” MagyarorszĂĄgot bĂźntette a migrĂĄciĂłval ĂŠs a kĂśtelező kvĂłtĂĄval kapcsolatos elutasĂ­tĂł ĂĄllĂĄspontja miatt.

A Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő által összeállított jelentés kritikát fogalmazott meg a jogállamiság magyarországi helyzetével összefüggésben, így többek között az alkotmányos és választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadságával kapcsolatban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »