A Betyársereggel akciózik a Mi Hazánk a vonatokon

A Betyársereggel akciózik a Mi Hazánk a vonatokon

Közös akciósorozatot indít a Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel összefogva a MÁV rendbetétele érdekében – jelentette be a Mi Hazánk elnöke csütörtökön Budapesten.

A Keleti pályaudvar előtt megtartott sajtótájékoztatón Toroczkai László közölte: a Betyársereg tagjaival együtt “különböző tapasztalatszerző utazásokat fognak végrehajtani” a vasútvonalakon. Az akciósorozatot a MÁV nemzetközi, Romániába tartó szerelvényein kezdik.

Ugyanakkor szórólapok, matricák és plakátok segítségével hívják fel az utazók figyelmét a vasút leromlott állapotára, illetve azokra az intézkedésekre, amelyek a Mi Hazánk szerint szükségesek – tette hozzá.
    

Azt mondta: az elmúlt időszakban tapasztalt működési zavarok, a felelőtlen gazdálkodás szükségessé teszik a vasúttársaság vezetőjének, Homolya Róbertnek a leváltását. Annál is inkább, mert nem szakemberként, hanem pártkáderként tölti be pozícióját – fűzte hozzá.
    

A vonatokon tapasztalható garázdaság megfékezése érdekében javasolni fogják az Országgyűlésben a büntető törvénykönyv módosítását. Duplájára emelnék a büntetési tételt abban az esetben, ha valaki a kalauzra vagy az utasokra támad.
    

Hírdetés

Ugyancsak a biztonság növelése érdekében szükségesnek tartják a vasútőrség intézményének visszaállítását, illetve a MÁV-nál tapasztalható létszámhiány megszüntetése okán 50 százalékos béremelést javasolnak a vasutasok számára – sorolta a pártelnök.
    

Faragó Dániel, a Mi Hazánk ifjúságpolitikai kabinetének vezetője úgy vélekedett, hogy a MÁV ma már nem mérhető a nyugat-európai vasutakhoz, mert az albán, a moldovai és a bosnyák vasúttal került egy szintre.
    

Ugyanakkor a nemzeti kormányzás tizedik évében elfogadhatatlan, hogy majd egy napot kell utazni Budapest és Székelyudvarhely között; ez nem segíti a nemzetrészek összekapcsolását – mondta a politikus.

MTI

The post A Betyársereggel akciózik a Mi Hazánk a vonatokon appeared first on HUNHÍR.info.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »