A Betyársereg üzenete: Nem a devianciára kell büszkének lenni, hanem a valódi teljesítményre!

Arra a kérdésre, hogy mi is valójában a Betyársereg, a legjobb válasz az, hogy egy patrióta sportmozgalom. Egy olyan baráti, bajtársi közösség, melynek tagjait többek között a hazaszeretet, a normalitás melletti kiállás, és jelentős részben a sport iránti elkötelezettség köti össze. A mozgalmunk megalakulását követően megjelent, és azóta már legendássá vált, bemutatkozó videónkban pedig azt is felvillantottuk, hogy sorainkban igen komoly sportemberek találhatóak.

Első alkalommal épp egy évtizede, 2010 nyarán indult a Betyársereget képviselő versenyző nyilvános sporteseményen, akit azután számos harcosunk követett ezen az úton.

Ennek a jubileumi évfordulónak az alkalmából elhatároztuk, hogy összegyűjtjük testvériségünk tagjainak eddigi legjelentősebb sporteredményeit. Természetesen ez a lista a teljesség igénye nélkül készült, hiszen képtelenség lett volna egy több száz fős közösség, évtizedes versenyzői múlttal rendelkező, sportolóinak minden egyes eredményét számba venni. Ezért úgy döntöttünk, hogy főként a fontosabb versenyeken elért, dobogós helyezések kerüljenek bele az összesítésbe. De így is egyértelművé vált, hogy nem sok önszerveződő civil csoport lehet ma Magyarországon, amelynek tagjai ehhez hasonló eredményeket tudhatnak a magukénak, ráadásul ennyiféle sportágban. Valamint azt is ki lehet jelenteni, hogy sportolóink teljesítményükkel számottevően hozzájárultak ahhoz is, hogy hazánk jó hírét nemzetközi szinten is erősítsék.


A BETYÁRSEREG TAGJAINAK EDDIGI LEGJOBB EREDMÉNYEI, SPORTÁGAK SZERINTI BONTÁSBAN ÖSSZESÍTVE:

Birkózás:

országos versenyek: 1 ezüst, 1 bronz; korosztályos magyar bajnoki cím

Bothúzás:

országos versenyek: 2 arany, 1 ezüst, 1 bronz;nemzetközi versenyek: 3 arany; világversenyek 1 arany;év sportolója díj

Brazil Jiu Jitsu:

országos versenyek: 4 arany, 5 ezüst, 2 bronz;nemzetközi versenyek: 5 arany, 4 ezüst, 10 bronz;világversenyek: 1 bronz

Erőemelés:

országos versenyek: 47 arany, 11 ezüst, 9 bronz;nemzetközi versenyek: 33 arany, 10 ezüst, 5 bronz;világversenyek: 22 arany, 10 ezüst, 6 bronz; 3 országos, 4 nemzetközi és 7 világcsúcs

Erősember Versenyzés:

országos versenyek: 8 arany, 10 ezüst, 6 bronz;többszörös kamionhúzó országos bajnoki cím

Grappling:

országos versenyek: 9 arany, 3 ezüst, 4 bronz;világversenyek: 1 arany

Karate:

országos versenyek: 8 arany, 14 ezüst, 5 bronz;nemzetközi versenyek: 2 ezüst, 1 bronz

Kempo:

Hírdetés

országos versenyek: 17 arany, 3 ezüst;nemzetközi versenyek: 2 arany, 2 bronz;világversenyek: 2 arany, 8 ezüst

Kick-box:

országos versenyek: 2 arany;világversenyek 1 bronz

 

K1:

országos versenyek: 1 arany, 1 bronz; 4 győztes superfight

MMA

országos versenyek: 1 arany;nemzetközi versenyek: 1 arany;világversenyek: 1 ezüst; 25 győztes superfight mérkőzés

Ökölvívás:

országos versenyek: 4 arany, 4 ezüst, 7 bronz;nemzetközi versenyek: 2 ezüst; 150 körüli győztes mérkőzés

Rögbi:

országos versenyek: 9 arany, 8 ezüst; év játékosa cím

Taekwondo:

országos versenyek: 3 arany, 1 bronz

Thai box:

országos versenyek: 1 arany

Testépítés

országos versenyek: 11 arany, 2 ezüst, 2 bronz;nemzetközi versenyek 1 arany, 3 ezüst, 1 bronz;világversenyek: 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz

Utcai Harc:

1 arany, 1 ezüst, 17 győztes mérkőzés

Hazafi Sportolj! A Tested a fegyvered!

Vagyis közel húsz sportágban, csak az országos versenyek tekintetében több, mint 120 aranyérmet sikerült eddig begyűjteni mozgalmunk tagjainak! A fentiek mellett 5 lefutott maraton; 35 teljesített Spartan Race és több tucatnyi egyéb akadályfutó verseny; 50-100 kilométeres teljesítménytúrák sokasága; egy jiu jitsu stílus megalapítása is ott díszeleg még a Betyársereg sporteljesítményeit megörökítő dicsőségfalon. Az eredmények pedig egyre csak gyarapodni fognak, hiszen még a veterán versenyzőink is aktívak és szépen teljesítenek, de már számosan bizonyítottak a kiváló és tehetséges fiataljaink közül is.

Azon túl, hogy önmagunk számára is öröm és büszkeség látni, milyen kiváló sportemberek alkotják mozgalmunkat, szeretnénk, ha a fiatalok, a hazafias, jobboldali elkötelezettségű emberek is motivációt meríthetnének mindebből.

ÉS MERT VALLJUK: A SPORT MINDIG HONVÉDELEM! 

Természetesen azoknak is kirakjuk ezzel az irányjelzőt – az ilyenek általában épp a tornából felmentett, sport ellen beoltott balliberálisok közül szoktak kikerülni – akik kétségbe vonják a Betyársereg tagjainak sportemberi teljesítményét.

Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a versenyzőinket lelkesítették és biztatták, illetve valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy mozgalmunk tagjai elérhessék ezeket a nagyszerű sporteredményeket. A jövőben is számítunk a támogatásukra, hiszen a Betyársereg harcosai ezután is minden alkalmat megragadnak majd, hogy minél több sportrendezvényen bizonyítsák felkészültségüket.

Minden magyar hazafinak eredményes sportolást kívánunk! Az erő legyen veletek! 

(Betyársereg)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »