A betegeket figyelik majd a kórházak új ellenőrei

A betegeket figyelik majd a kórházak új ellenőrei

A hatékonyabb ellátás miatt küld ellenőröket a Belügyminisztérium a kórházakba.

Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kórházi Főigazgatóság erről levélben értesítette az állami intézményeket, írta meg a Válasz Online pénteken. A cikk szerint legalább 2 fős mobil ellenőrző csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a kórházakban, hogy megállapíthassák, az orvosok és a szakdolgozókat munkaidőben valóban ott vannak-e az egészségügyi intézményben.

Hírdetés

A munkaidő mellett vizsgálják majd a betegjogok biztosítását, a betegvárakozást, a várólisták kialakulásának okait és az állami anyagi források felhasználását. Azaz például azt is, hogy egy beteg ténylegesen az osztályon van-e és nem csak papíron számolja-e el a kórház az ellátását.

Az úgynevezett Egészségügyi Ellenőrzésfelügyeleti Szolgálat elindításáról a Belügyminisztérium döntött, amely az RTL Híradó kérdésére közölte: a betegeket nem igazoltatják, a betegjelenlétet vizuálisan ellenőrzik.

A műsorban megszólalt még a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Soós Adrienne, aki szerint a jelenléti íveket is érdemes lenne ellenőrizni. A dolgozók ugyanis a műszak átadásifeladatok miatt általában hamarabb érkeznek és később távoznak, de ezt a pluszmunkát nem számolják el nekik. Ők úgy számolnak, hogy a pluszmunka havonta egy teljes műszakot is kitesz, ezért a dolgozók átlagosan 20-30 ezer forinttal kevesebb fizetést visznek haza.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »