„A bennünk élő Krisztus” címmel hirdet rajzpályázatot a Pécsi Egyházmegye

„A bennünk élő Krisztus” címmel hirdet rajzpályázatot a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye képzőművészeti pályázatot hirdet hitoktatásban résztvevő gyermekek számára óvodáskortól 18 éves korig a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszusra való készülés témájához kapcsolódóan.

A pályamunkákban a gyerekek és fiatalok az általuk átélt olyan történéseket jeleníthetik meg, amikor az eseményekben megtapasztalható volt Krisztus jelenléte, illetve az egymásnak nyújtott segítségben vált jelenlévővé Krisztus, vagy ahol missziós lelkület valósult meg (például a család, plébániai közösség; iskolai közösségek, vagy baráti kör által megélt közös élmények, események, amelyekben megjelenik a krisztusi lelkület).

A munkák bármilyen technikával készülhetnek.

A bennünk élő Krisztus pályázatra készült rajzokról fotót kell beküldeni (a pályázat kiírói virtuális kiállításon szeretnék bemutatni a legszebb munkákat) – feltüntetve a pályázó nevét, osztályát (óvodás esetében életkorát), a felkészítő nevelő, tanár, hitoktató nevét, e-mail-címét, az intézmény vagy plébánia nevét és postacímét.

Beküldési határidő: 2021. április 30.

A pályamunkákat ITT lehet feltölteni.

Hírdetés

A beküldött művek a Pécsi Egyházmegye közösségi oldalán lesznek megtekinthetőek. A szervezők kérik, hogy amennyiben a pályázó gyermekek szülei ehhez nem járulnak hozzá, azt a feltöltéskor jelezzék. A képek május 5-én kerülnek fel a Pécsi Egyházmegye közösségi oldalára, a Rajzpályázat 2021 mappába.

A zsűri által díjazott munkák mellett közönségdíjakat is szeretnének kiosztani a szervezők. A beküldött rajzokra négy korcsoportban – óvodások, alsó és felső tagozatosok, gimnázisták – lehet szavazni május 15-ig.

A díjakat május 30-ig postai úton küldik el a pályázó intézményének, illetve plébániájának.

További információ: +36 72/513-016

[email protected]

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »